Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Der er brug for faglærere, tolærerordninger og mindre klasser

Skolens opgave i Favrskov og hele landet er at skabe rammer for det gode og lærerige liv. Det er vigtigt, at skolen både uddanner og hjælper børnene til at få et godt og rummeligt liv. Nogle mennesker kalder det dannelse og uddannelse.

Vi har brug for faglærere og tolærerordninger. Og mindre klasser. Ja, det koster penge, men det der spares i første omgang koster måske mange penge i det lange løb. Det gælder især autister, som kræver, at der ikke er så mange i klasserne, at de kan få hjælp og ikke mindst, at der er afskærmning og plads til ro og stilhed. Larm skader. Nogen kan inkluderes, andre kan ikke. Det handler om rammerne både i folkeskolen og de frie skoler. Og om faguddannet personale.

Og ordblinde kræver en intensiv indlæring af fagpersonale, der har uddannelse indenfor området ordblindhed.

Alt i alt gode fysiske rammer og faglige dygtige lærere. Problemer i skolen og børnehaven kan jo få katastrofale følger senere. Manglende jobs og uddannelse. Ensomhed og mobning. Og på sigt også nogle bivirkninger psykisk såvel som socialt. Besparelser i børne- og ungdomslivet bider sig selv i halen. Gyngerne og karrusellerne.

Og helt evident. Vi skal have faguddannede lærere i såvel folkeskolen, som i de frie skoler. Og færre vikarer. Det er alfa og omega.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen