Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Favrskov Kommune har alle forudsætninger for positiv udvikling men...

Artiklens øverste billede
Christian Møller-Nielsen (V). Pressefoto

Favrskov Kommune har alle forudsætninger for en yderligere positiv udvikling med en placering tæt på Aarhus, som er Jyllands økonomisk stærkeste vækstcenter. Det betyder gode forudsætninger for vækst i både arbejdspladser, infrastruktur og indbyggertal. Det er dog afgørende, at kommunen har en aktiv erhvervspolitik i samarbejde med virksomheder og arbejdsmarkedets parter. Konkret skal kommunen være konkurrencedygtig med grundpriser, beskatning og service til alle virksomheder, herunder korte sagsbehandlingstider og attraktive industriområder.

Byrådets medlemmer er enige om at støtte udvikling i hele kommunen, og sloganet er ’en kommune i balance’. Det kræver dog en aktiv kommunal bosættelsespolitik med gode børneinstitutioner, velfungerende skoler og aktiv fritidspolitik. Det skal være attraktivt at bo eller flytte til Favrskov Kommune, og byrådet skal skabe rammerne for et trygt og sundt liv i såvel landområder som i byerne. For Venstre betyder det blandt andet, at alle kommunens institutioners indeklima skal være optimalt, antallet af kommunale skoler og børnehaver skal opretholdes, driftsstøtte til sportsklubber skal øges, og sundhedscentrene skal markant udvides.

På mange områder går det fint i Favrskov Kommune, men der er dog stadig talrige vigtige opgaver til det kommende byråd, ikke mindst på sundhedsområdet. Som byrådsmedlem vil jeg bidrage til et seriøst samarbejde med alle andre partier. Som folkevalgt politiker gennem 24 år ved jeg med sikkerhed, at borgerne er bedst tjent med en godt samarbejdende byråd – uanset om man hælder mest til de blå eller røde politiske partier.

Læs også

Del artiklen