Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Dagplejere skal have bedre kår, og man skal have tilskud til pasning af egne børn

Artiklens øverste billede
Lone Glarbo (V), medlem af Favrskov Byråd. Pressefoto

Vi har stor mangel på dagplejere, vuggestue- og børnehavepladser i en stor del af Favrskov.

Vi mangler tid, og vi mangler penge. Flere dagplejere vil være en rigtig god løsning på begge problemer. En dagplejer kan starte relativt hurtigt, og vi skal ikke bygge hjemmet først.

I Venstre arbejder vi også for at gøre hjemmepasning mulig. Vi ønsker, at en forælder kan aflønnes med det beløb, det ville koste med en pasning i det kommunale tilbud.

Hjemmepasning i barnets første par år kunne jo være en mulighed for at snuse til at arbejde som dagplejer efterfølgende.

Det er win-win.

Det har vist sig svært at tiltrække nye dagplejere, og derfor er vi nødt til at give dem bedre vilkår, så det bliver mere attraktivt. Venstre har været rundt i kommunen i valgkampen, og det er et af de områder, hvor der efterlyses nytænkning i Favrskov.

I dag er det muligt at passe sit eget barn, indtil det bliver tre år. En dagplejer i Favrskov arbejder 48 timer om ugen, og det betyder, at ens eget barn skal i børnehave i cirka de samme antal timer. En dagplejer må ikke bringe eller hente eget barn i børnehaven, og de må ikke gå i en butik for at handle. Det vil jeg arbejde på at ændre. Tænker faktisk, at børn ville nyde en tur i en dagligvarebutik, når det ikke er i ulvetimen med en travl forælder efter klokken 16.

Det er heller ikke muligt at passe sine børnebørn som dagplejer. Det virker fornuftsstridigt at have et barnebarn, som passes i nærheden, men ikke i bedstemors dagpleje.

I dagplejen har man fire børn, så bedre normering findes heller ikke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen