Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Lad Sall Friplejehjem være inspiration for kommende plejecenter

Artiklens øverste billede

Der er behov for flere pladser på ældrecentre i kommunen, og i den forbindelse er der debat om placering af kommende ældrecenter i Hadsten, udenfor byen kontra inde i centrum.

Det, der er vigtigt i denne debat, er, at centret placeres sammen andre ting, som giver liv. Her kan nævnes daginstitutioner, skoler og lignende, andre ting kan være udsigt over marker og natur. Og så selvfølgelig de nære omgivelser. Biodiversitet er jo in for tiden, så der kunne laves blomstereng og plantes buske og træer og kun græsplæne i det omfang, det er nødvendigt.

Sall Friplejehjem er et godt eksempel. Det burde kunne inspirere til, hvordan man kan lave et levende sted ved det samarbejde, der er med friskolen, den kommunale børnehave og lokale frivillige.

Her har man også valgt at have en pedel på stedet, og maden laves i eget køkken. Og alt sammen medvirker det til, at der er liv på plejecentret dagen igennem – også i weekenden. Vel at mærke et naturligt liv, som de ældre kender fra tidligere. Og så koster det ikke ekstra. Tværtimod kan man jo deles om faciliteterne, så de bruges mest muligt.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen