Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Tak – det var en fornøjelse at være uenig med dig

Regionsrådsmedlem takker tidligere overlæge og regionsrådsmedlem Christian Møller-Nielsen fra Hammel for hans politiske og faglige indsats gennem mange år.

Artiklens øverste billede
Ulrich Fredberg. Pressemøde

Kære Christian Møller-Nielsen.

Tak for din politiske indsats, som stopper 1. januar 20222 efter imponerende 24 år.

Specielt tak for din faglige indsats inden for sundhedsvæsenet, hvor vores veje mange gange har krydset hinanden. Primært i din rolle som cheflæge/lægefaglig direktør i både Silkeborg og senere også i Viborg.

Vi har ikke været enige om alt, men det var en fornøjelse at være uenig med dig, for man gik fra møderne somme tider klogere, men altid med en forventningsglæde til vores næste møde.

Når der har været behov for det, har du altid bakket op, også selv om du derved udfordrede dine overordnede.

I den såkaldte lavdosis-CT-sag fra Silkeborg bakkede du 100 procent op. Du var således en af årsagerne til, vi i 2015 fik lov til at starte tilbuddet til de praktiserende læger om at udskifte de almindelige røntgen af lungerne til den langt bedre lavdosis CT-skanninger, der kunne diagnosticere lungekræft så tidligt, at overlevelsesmulighederne var langt større. Dette trods direktionen og nogle af nabohospitalerne var modstandere af ”Silkeborgmodellen”, skønt det resulterede i landets bedste resultater for lungekræftdiagnostik.

Du var også klar i mælet overfor dine cheflægekolleger på de andre hospitaler, da de i starten skulle godkende, hvordan vi i Silkeborg skulle bruge vores forskningsmidler. Det var udelukkende din fortjeneste, at disse ukonstruktive møder blev stoppet.

Christian Møller-Nielsen. Pressefoto

Efter du var gået på pension, deltog du alligevel i debatten i pressen, hvor du flere gange korrigerede forkerte påstande fra den øverste ledelse.

Du var således i høj grad med til at skabe forudsætningerne for den succesrige udvikling på Regionshospitalet Silkeborg, der gik fra at være lukningstruet til mange år i træk at blive kåret til landets bedste og mest prisbelønnede sygehus.

Mens jeg i mange år har arbejdet som læge og leder sammen med dig, har jeg kun i fire år været regionspolitiker sammen med dig. Det er dog rigeligt til at kunne beklage, at Favrskov Kommune ikke fik dig valgt, da du altid er velforberedt og både seriøs og konstruktiv i din politiske tilgang.

Så tak for indsatsen, diskussionerne, opbakningen og det inspirerende samarbejde gennem 18 år, der har været en væsentlig forudsætning for den positive udvikling, vi har været heldige at være en del af.

Det har været en udpræget fornøjelse.

Tak og god vind fremover.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen