Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Velkommen til mere teamstruktur i hjemmeplejen

Artiklens øverste billede
Charlotte Green, byrådsmedlem og folketingskandidat, medlem af økonomiudvalget og næstformand i Social- og Sundhedsudvalget. Pressefoto

Statsministerens nytårstale varslede nye toner for ældreplejen. Det har Det konservative Folkeparti længe talt for, så vi er klar i Favrskov. En af de første forbedringer er en udbygning af den såkaldte teamstruktur i hjemmeplejen.

Teamstrukturen fungerer allerede i Hinnerupområdet, og nu er tiden til at rulle det ud i hele kommunen. Jo før jo bedre, for teamstruktur har flere fordele, herunder særligt tryghed for borgerne og mere fleksibilitet med større ansvar til den enkelte medarbejder.

Resultater på landsplan viser desværre, at utrygheden ved hjemmehjælpen er steget markant de senere år. Det gør vi i Favrskov noget ved med den nye teamstruktur.

Charlotte Green, byrådsmedlem og folketingskandidat, medlem af økonomiudvalget og næstformand i Social- og Sundhedsudvalget

Borgerne vil i fremtiden kunne føle sig mere trygge ved deres hjemmepleje, når besøgene tilrettelægges med færre forskellige medarbejdere i teams, så borgeren møder færre forskellige medarbejdere end i dag. Den tryghed er meget vigtig for Det konservative Folkeparti, for når man har brug for hjælp fra andre og får fremmede i sit hus, bliver man mere sårbar og har endnu mere brug for at føle sig tryg ved hjælpen. Resultater på landsplan viser desværre, at utrygheden ved hjemmehjælpen er steget markant de senere år. Det gør vi i Favrskov noget ved med den nye teamstruktur.

Den anden tydelige politiske opgave i det nye byråd bliver at afklare, om vores visitationsstruktur også giver en overflødig administration. Det har andre kommuner vist er et problem. Med teammodellen arbejder vi med større frihed i tilrettelæggelsen af arbejdet hos den enkelte ældre, så der kan gives den hjælp, der brug for - hver dag. Dage er forskellige. Nogle dage kan der være brug for en ekstra hånd til noget praktisk andre dage til noget andet.

Vi ved, at behovet for hjælp kan ændre sig på kort tid, og derfor skal hjælpen kunne tilpasses fleksibelt, her og nu, og ikke først afvente nye visitationsmøder. Det er spildtid for alle og urimeligt for den, der har brug for hjælpen. Teamstruktur i hjemmeplejen og overflødig administration er en af vigtigste opgaver at komme i gang med nu. Det sætter vi særligt fokus på.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Del artiklen