Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Favrskov skal være mere ambitiøs i den grønne omstilling

Artiklens øverste billede
Søren Frandsen (SF). Pressefoto

På byrådsmødet i maj stiller Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre forslag om, at Favrskov skal være mere ambitiøse i den grønne omstilling og udvikle sig til at blive en bæredygtig kommune.

Kommunalvalget blev mange måder et klimavalg på samme måde som folketingsvalget i 2019. Vælgerne, partierne og kandidaterne orienterede sig i stigende grad i forhold til den grønne omstilling med et klart ønske om handling nu. Selvom vi i Favrskov er begrænset af vores størrelse og til dels vores økonomiske formåen og råderum, kan vi alligevel gøre vores del. Vi har i Favrskov Kommune nogle meget stærke planlægningsværktøjer, som på mange områder vil kunne understøtte den grønne omstilling.

Vi skal afsøge partnerskabsmuligheder med virksomheder, foreninger og private personer, så vi sikrer lokal begejstring og ejerskab bag den grønne omstilling – og så ekstern finansiering også kan tilvejebringes. Vi er meget opmærksomme på den knappe økonomi og anerkender, at vores mulighed for at finansiere hele den grønne omstilling er begrænset.

Derfor vil et væsentligt bidrag fra Favrskov Kommune være at skabe det planmæssige grundlag for den grønne omstilling, samt initiere samarbejder mellem offentlige myndigheder, vandværker, fjernvarmeværker, foreninger, lodsejere, investorer og andre interessenter.

Det er ikke alle elementer af den grønne omstilling, som mødes med umiddelbar begejstring. Derfor er det vigtigt, at der i arbejdet for den grønne omstilling sikres en stor grad af borgerinddragelse...

Det er vores klare opfattelse, at ambitionsniveauet for den grønne omstilling i Favrskov skal hæves betydeligt. Favrskov Kommune er sammen med 94 andre kommuner udvalgt til at være en del af DK2020. Det forpligter. Favrskov kommune skal som minimum leve op til de mål for reduktioner, som vi oprindeligt har forpligtet os til i DK 2020.

Men det er er ikke nok. Favrskov Kommune skal sigte efter at være klimaneutral i 2040.

Med øje for den nuværende sikkerhedspolitiske situation vil et væsentligt element være udbygningen af de vedvarende energier i Favrskov Kommune, energioptimering af vores bygninger og fremtidssikring af forsyningsområdet i Favrskov Kommune.

Det er ikke alle elementer af den grønne omstilling, som mødes med umiddelbar begejstring. Derfor er det vigtigt, at der i arbejdet for den grønne omstilling sikres en stor grad af borgerinddragelse, og at det overvejes, hvordan man kan skabe et lokalt ejerskab for de forskellige projekter.

Den grønne omstilling er en stor opgave, som vi er nødt til at løfte i flok.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.