Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Dagtilbud sikret én million kroner årligt

Forslaget til Budget 2023 sikrer Favrskov Kommunens dagtilbud én million kroner yderligere om året. Vi havde dog gerne fastholdt endnu flere penge til øget normering og rekruttering på området.

Artiklens øverste billede
Pressefoto

Så er budgettet for Favrskov Kommune for 2023 sendt i høring.

Bestræbelserne på at fastholde penge på de nære velfærdsområder lykkedes - næsten. Det er vigtigt at fortsætte den positive udvikling i kvaliteten af det pædagogiske arbejde inden for dagtilbudsområdet og skoler. Derfor ser jeg også med tilfredshed på, at daginstitutionerne tildeles en million kroner årligt til at øge personalenormeringen og til at styrkefastholdelsen og rekrutteringen af dagplejere.

Jeg havde dog håbet på, at vi kunne være blevet enige om at fastholde alle de midler, der gennem Finansloven var tildelt til øgede normeringer på dagtilbudsområdet. Initiativer, der kan bidrage til at imødegå udfordringerne med at rekruttere og fastholde kvalificerede medarbejdere på personale i vores vuggestuer, børnehaver og skoler, er vigtige i en tid, hvor alle kommuner mangler kvalificeret arbejdskraft.

Budgettet har fokus på, hvordan vi i kommunen kan gøre os attraktive for bl.a. kommende ansøgere. Dog er det også utrolig vigtigt at se på, hvordan vi kan fastholde seniorer på disse områder. En god skolestart er vigtig, og en for tidlig skolestart kan have store konsekvenser for det enkelte barn. Det er jeg slet ikke i tvivl om. En skoleudsættelse kan for nogle få børn være det, der gør, at skolelivet bliver den gode oplevelse, som vi ønsker for alle børn. Det er derfor vigtigt, at vores forslag om at se på og følge status på skoleudsættelse blev en del af budgettet. På den måde kan vi se på, om vi skal iværksætte indsatser, ud over det vi gør i dag.

Jeg har tidligere været fortaler for, at vi i Favrskov Kommune ser nærmere på specialundervisningsområdet og de tilbud, vi giver vores specialundervisningsbørn. Derfor er det også med stor tilfredshed, at vi i Børn og Kultur har igangsat en analyse af specialundervisningsområdet, der skal se på mulige ændringer i de nuværende specialundervisningstilbud.

Vi vil også se på overvejelser om, om Favrskov skal have sine egne mere vidtgående specialundervisningstilbud, så færre elever skal henvises til tilbud udenfor kommunen. Det er derfor nødvendigt, at vi har afsat tre millioner kroner i 2023 til at nedbringe skolernes ophobede merforbrug til specialundervisning som følge af stigende udgifter de senere år. Det er vigtigt, at dette merforbrug ikke bare skal finansieres af det almene skoleområde, men at vi anerkender, at der er behov for at løse en del af merforbruget med en ekstrabevilling.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.