Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Den virkelige skandale

I det sparekatalog, som har dannet grundlag for de spareøvelser, byrådet i Favrskov har måttet igennem, kan man blandt andet læse, hvad der kan spares, hvis man vælger at lukke et af kommunens beskedne fire tilbageværende biblioteker.

Nu slap de denne gang, men hvad med næste gang kommunen fattes penge….

Det får mig til at tænke på, at Danmark inden så længe skal til valg.

Her viser diverse meningsmålinger, at omkring hver 10. vælger har tænkt sig at stemme på Inger Støjbergs Danmarksdemokrater. Noget færre på Lars Løkke Rasmussens parti. Begge tidligere medlemmer af Venstre, faktisk næstformand og formand for det Venstre, som man som bekendt ved, hvor man har…..

Inger Støjberg har som noget nær eneste politiske programpunkt, at kørselsfradraget for folk i Udkantsdanmark bør sættes i vejret, og at hun gerne vil være minister, men at folk i øvrigt ved, hvad hun står for, så hun behøver ikke komme det politiske nærmere.

Hukommelsen er godt nok kort, når det kommer til politik, men skamløsheden og kynismen kender tilsyneladende ingen grænser, når man tænker på, hvem og hvad der først og fremmest har været med til at skabe det såkaldte Udkantsdanmark, som nu skal være med til at sikre hendes politiske karriere.

Det har den kommunalreform, som Anders Fogh Rasmussens regering med daværende indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen som chefarkitekt og med en åbenlys principløs Inger Støjbergs fulde opbakning og stemme gennemførte tilbage i 2007.

En kommunalreform hvor 271 kommuner blev til 98 og 14 velfungerende amter nedlagt.

En reform, der har resulteret i lukningen af i hundredvis af skoler og lokale plejehjem, ligeså mange biblioteker og snesevis af små sygehuse og rådhuse. Siden fulgte en politireform, der nedlagde 54 politikredse til fordel for 12 store, der af gode grunde har mistet følingen med, hvad der foregår rundt i krogene, i Udkantsdanmark med efterfølgende større utryghed til følge.

Det var også Venstre, der stod bag en skattereform, der centraliserede et skattevæsen i smadder i en grad, så gælden til det offentlige siden bare er steget og steget, fordi man her mange år efter stadig ikke kan finde ud af at få systemet til at fungere med efterfølgende mistillid blandt skatteborgerne.

Og hvad sker der, når arbejdspladserne forsvinder ude i de små samfund. Ja, så flytter folk, og så forsvinder grundlaget for købmanden, bageren og slagteren i en klassisk dødsspiral.

Det er den virkelige skandale.

Den såkaldte minkskandale tåler ingen sammenligning.

Anders Fogh Rasmussen har forlængst forladt dansk politik. Vælgerne burde fortælle Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg, at det skulle de også tage at gøre.

Under alle omstændigheder burde Inger Støjberg skrue ned for Donald Trump-retorikken om fine saloner og sump-dræning og lade være med at så mistillid til de danske myndigheder, så vi ikke får amerikanske tilstande. Det tror jeg nu heller ikke, at 10 procent af den danske befolkning ønsker.

PS: Ingen danskere var/er i øvrigt uenig med Inger Støjberg i, at vi ikke skal have barnebrude i Danmark, men hun fik sit martyrium.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.