Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Dårlig bedømmelse af sygeplejen i Hinnerup piner mig

Artiklens øverste billede
Eva Damsgaard. Pressefoto.

Det piner mig, at sygeplejen i Hinnerup, der servicerer 270 borgere fra Favrskov, har fået en så dårlig bedømmelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed: “Større problemer af betydning for patientsikkerheden”

Styrelsen for Patientsikkerhed gennemførte 2. juni 2022 tilsyn med Sygeplejen Hinnerup. Baggrunden for tilsynet var, at styrelsen havde været på et tilsyn i en privat hjemmepleje, hvor der blev konstateret fejl og mangler i journalføring og medicinhåndtering, og hvor Sygeplejen Hinnerup havde ansvaret for at sikre den nødvendige journalføring samt dispensering af medicin.

Tilsynet anvender følgende kategorier:

  • Ingen problemer af betydning for patientsikkerheden
  • Mindre problemer af betydning for patientsikkerheden
  • Større problemer af betydning for patientsikkerheden
  • Kritiske problemer af betydning for patientsikkerheden.

Et varslet tilsyn giver institutionen 6 uger til hurtigt at rette op på åbenlyse fejl og mangler - samt at gennemgå journaler, medicin, og procedurer. I de journaler, der blev gennemgået under tilsynet 2. juni 2022, var der manglende systematik og struktur i journalføring. Der var endvidere ikke fulgt op på igangsatte behandlinger, og der var fejl og mangler i den medicinske behandling og dokumentation.

  • Sygeplejen i Hinnerup har et tæt samarbejde med Akutteamet - så korrekt information om borgerens funktion, helbred og medicinindtag er yderst vigtig!

Med den meget kompetente personalesammensætning - 18 sygeplejersker, og 3 social-og sundhedsassistenter - undrer det mig, at der er så mange og så graverende fejl, både i medicinhåndtering og journaler.

Problemet hos Sygeplejen i Hinnerup skal løses hurtigt, men også grundigt, og jeg lover at holde et skarpt øje med udviklingen

Ledelsen iværksatte straks konkrete indsatser og handleplaner, og det støtter jeg fuldt ud - men de fejl der nu skal rettes op på, og de indsatsområder der iværksættes, er altså helt basal viden for både sygeplejersker og assistenter. Det ved jeg qua mit fag og virke!

Styrelsen nævner, at der sjældent anvendes vikarer, og der var ingen ubesatte stillinger på daværende tidspunkt.

Men hvad er det så, der har udløst denne møg-sag!?

Jeg har selv været ansat et sted, hvor institutionen fik samme hårde dom fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Dengang var problemet en daglig leder, der ikke var tydelig nok i sine krav, og slet ikke bakkede op om de ansvarlige og engagerede medarbejdere. Det skabte grobund for en inaktiv og laissez faire medarbejderkultur, der bredte sig som ringe i vandet.

Resultatet blev at daglig leder blev skiftet ud, ny kom til, og stedet fungerede godt - så længe den tydelige leder var ansat.

Problemet hos Sygeplejen i Hinnerup skal løses hurtigt, men også grundigt, og jeg lover at holde et skarpt øje med udviklingen – for borgernes sikkerhed.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.