Favrskov Kommune er ikke en Dunkelskov
Dette debatindlæg er et svar til Thake Fogh Cordts debatindlæg i Lokalavisen Favrskov i sidste uge (uge 4).
Der er to ting, som jeg savner i politik: håb og tillid.
Uden håb bliver det håbløst. Og det synes jeg, hverken politik eller livet i almindelighed er. Eller skal være.
Der er mange ting, som SF som et socialistisk parti gerne vil have mere af. Der er meget, vi gerne vil have mindre af. Og der er også områder, hvor vi gerne vil lave det hele om.
Grundlæggende set er Favrskov Kommune en veldreven kommune. En arbejdsplads på størrelse med Favrskov Kommune vil have områder, der ikke fungerer godt. Der er masser af områder, hvor vi kan gøre det bedre. Men der er håb. Og det er ikke så ringe endda.
Derfor ærgrer det mig, når retorikken tager overhånd.
En lokalplan blev sammenlignet med Mordor grundet valget af grå mursten. Mig bekendt var der andre udfordringer i Mordor end alene Saurons valg af indretning og mursten.
Nu bliver Favrskov Kommune beskrevet som Dunkelskov. »Er den tillukkede kommunale forvaltning en barriere for kommunal service, der virker?«
Favrskov kommune er ikke tillukket. Tværtimod er der god adgang til forvaltningen for både borgere og politikere. Man kan ikke lave en kobling mellem svar, man ikke bryder sig om, og en lukket kommune, »hvor borgerinddragelse holdes på et minimum.«
Politikere piber over borgernes vigende tillid til det politiske system. Men det virker begge veje. Vi som politikere skal have tillid til borgerne – og vi skal have tillid de kommunale medarbejdere og den kommunale administration.
Politikere skal gå forrest og være tillidsfulde. Et enkelt nej eller uenighed skal ikke udløse en reaktion, hvor man reducerer borgere, forvaltningen eller resten af byrådet til en skurkerolle i Tolkiens Midgårdsunivers.
Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Favrskov direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Favrskovs nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Favrskov på listen og tryk tilmeld.
d