Viggo Ingvartsen har haft Thorsø Blikkenslagerforretning i 25 år og han blev udlært for 40 år siden. Konen Birgit har han været gift med i 24 år, så også 2011 bliver et år med runde tal.

Viggo Ingvartsen har haft Thorsø Blikkenslagerforretning i 25 år og han blev udlært for 40 år siden. Konen Birgit har han været gift med i 24 år, så også 2011 bliver et år med runde tal.

40 år i vandrørenes tegn

55-årige Viggo Ingvartsen fejrer i år 25 års jubilæum med firmaet Thorsø Blikkenslagerforretning, selv blev han udlært for 40 år siden

Det er gået slag i slag for 55-årige Viggo Ingvartsen, der i 1985 overtog sin tidligere mesters forretning, Thorsø Blikkenslagerforretning. Ikke nok med at han i år kan fejre 25 år med sit firma, så er det også 40 år siden han blev udlært hos Villy Nielsen i Hammel. Og for at gøre talmagien komplet, har hans firma eksisteret siden 1925. Blot mangler der et år sammen med konen Birgit, der til daglig står for regnskaberne i det seks mand store firma. For til næste år kan parret fejre deres sølvbryllup. Når man hører Birgits stemme er man ikke i tvivl om, at den stammer fra det sjællandske og hun er da også født og opvokset på Nørrebro i København. Parret mødtes tilfældigt i Århus. Han var i selskab med en forretningsforbindelse, hun var i byen med sin voksne datter. Sød musik opstod og i dag er det 24 år siden at de fik papir på hinanden. Sammen har de ingen børn, og dog, for Labradoren Balder på knap ni måneder huserer grundigt i deres liv for tiden. Hunden med de store poter er hver dag med på kontoret og er hurtigt blevet en del af parrets hverdag.

Fra Langå til Thorsø

De 40 år i smede og vvs-branchen har budt på lidt af hvert og ført Viggo Ingvartsen fra fødebyen Langå til Hammel, for siden at ende som svend hos Andreas Andreasen, der dengang havde Thorsø Blikkenslagerforretning. Efter ti år begyndte han som smed på slagteriet i Thorsø, men allerede året efter overtog han sin tidligere mesters firma, der siden er blevet udvidet flere gange. Først fra den eksisterende adresse på Nygade 14, men i de sidste 15 år har adressen heddet Industrivej 13. Her er der 700 kvadratmeter under tag og firmaet har i årevis levet af "gynger og karuseller". For ikke nok med at firmaet laver VVS-opgaver for private og erhvervslivet, så bliver der også lavet traditionelle smedeopgaver for en del større firmaer i branchen. Thorsø Blikkenslagerforretning har i mange år leveret de mekaniske dele til testudstyr til Grundfos og er i dag fast tilknyttet som tilkaldevagt på Hammel Møbelfabrik og slagteriet i Kjellerup. Og så laver firmaet en del specialopgaver for firmaer. For eksempel såkaldte fenderlister til supermarkeder som Kiwi og Fakta, det er lange stållister der sættes op på lagrene for at forhindre påkørsel af blandt andet trucks.
Men hvad bringer fremtiden?
"Vi fortsætter på samme måde i fremtiden. Vi gør det bedste vi kan," slutter Viggo Ingvartsen.

Reception

Viggo Ingvartsen og Thorsø Blikkenslagerforretning holder reception for venner, kunder og forretningsforbindelser i anledning af 25 års ejerskab. Det sker fredag 29. januar i Thorsø Pavillon fra klokken 12.00.

Publiceret 18 January 2010 14:15