Erhvervschef Dan Skovgaard.

Erhvervschef Dan Skovgaard.

Erhvervsturisterne skal opdyrkes

Et relativt nyt begreb har sneget sig ind på den politiske dagsorden. Regionen og Favrskov Kommune vil satse på erhvervsturisme

Af
Erling Baastrup

I et høringssvar fra Favrskov Kommune til Vækstforum for Region Midtjylland kan man konstatere, at begrebet erhvervsturisme er noget, der vil blive satset på. Vi har bedt Erhvervschef Dan Skovgaard forklare, hvad han ser i dette begreb.

Penge i danske lommer

”Jeg vil definere erhvervsturisme som den omsætning, forretningsrejsende lægger i danske lommer, mens de besøger deres forretningsforbindelser i Danmark. Altså hvis en kunde eller leverandør til en af vores virksomheder opholder sig i landet i nogle dage, vil der være overnatning og bespisning. Derudover kan der komme en lang række mere "turist-lignende" aktiviteter så som shopping, teater, museumsbesøg o.s.v. i fritiden. De kan foregå på gæstens eget initiativ, eller kan være tilrettelagt og iscenesat af værtsvirksomheden,” siger Dan Skovgaard.

Erhvervsråd, kommune og nogle virksomheder barsler snart med koncept for erhvervsturisme i Favrskov Kommune.

Erhvervsråd, kommune og nogle virksomheder barsler snart med koncept for erhvervsturisme i Favrskov Kommune.

Mersalg

Der opereres også med mersalg!
”Mersalget i den forbindelse er naturligvis, at vi som kommune, som turismeaktør, som erhvervsråd og ikke mindst som lokal virksomhed tænker på at gøre opholdet spændende og interessant for vores udenlandske forretningsforbindelser, når de besøger virksomhederne. Alt hvad vi har at byde ind med af turistattraktioner, spisesteder, underholdningsaktiviteter og andre events og begivenheder kan opleve et mersalg på baggrund af erhvervsturisme, hvis vi arbejder med det! En meget vigtig sidegevinst vil være, at virksomhederne rejser hjem med et godt indtryk - ikke bare af deres samarbejdspartner, men af hele området, hvilket måske vil sprede sig til andre virksomheder i ind og udland som nye muligheder.”

Kineser-koncept er hemmeligt

Har Favrskov Kommune potentiale til erhvervsturisme?
”I regi af erhvervsrådet, kommunen og et par virksomheder, herunder Frost Design, arbejder vi netop på at definere et koncept for erhvervsturisme i Favrskov. Konceptet bygger på, at virksomheder skal have et katalog af oplagte events og besøgsmål, som de kan benytte sig af, når udenlandske gæster besøger deres virksomhed. Vi vil som erhvervsråd være tovholder på konceptet, og bl.a. forventer vi, at der også vil være indeholdt en form for officiel markering f.eks. med et besøg på borgmesterkontoret, hvis virksomhederne ønsker det! Konceptet, hvis navn vi holder hemmeligt lidt endnu, er afprøvet med bl.a. kinesere i det forgangne efterår,” slutter Dan Skovgaard.

Publiceret 03 January 2011 10:20