Transportminister Hans Christians Schmidt overrækker prisen til Rosa og Harley Eskelund.

Transportminister Hans Christians Schmidt overrækker prisen til Rosa og Harley Eskelund.

Masser af roser til Rosa

Det er ikke første gang, at gartneriet Rosa i Lading modtager en pris. Roserne herfra går deres sejrsgang verden rundt

Af
Erling Baastrup

Rosa Eskelund og hendes mand Harley har i mange år dyrket og forædlet roser og leverer i dag licenser til at dyrke deres sorter til stort set hele verden. Selve gartneriet ligger i Lading ved Aarhus, mens selve forædlingsarbejdet foregår i et forædlingsdrivhus i Fåborg.
Rosas firma, Roses Forever, har netop vundet en fornem pris på verdens største plantefagmesse i Essen i Tyskland for seks helt nye sorter af langstilkede roser til dyrkning i potter.
”Det er selvfølgelig en stor ære at vinde sådan en pris, for dels er det en flot anerkendelse af vores arbejde, og dels vækker den også opmærksomhed i fagkredse i den store verden, for hele fagpressen var til stede i Essen, hvor Transportminister Hans Christian Schmidt overrakte prisen,” fortæller Tosa Eskelund og slutter:
”Normalt leverer vi blot stiklinger én gang, og så kan de selv på licens starte produktionen derfra. Skandinavien har nok nærmest perfekt klima for rosendyrkning, men selv i tropiske egne kan de sagtens gro i højlandet, og med de helt nye sorter, som vi netop har vundet den fine præmie for, er der allerede vist interesse fra Japan og Indien.”

Publiceret 04 February 2011 14:00