Er det din opgave som erhvervsdrivende at støtte en redning af Hadsten Bio?

Denne uges erhvervspanel handler om det private initiativ fremfor det erhvervsmæssige

Tommy Risgaard, Hadsten. Afdelingsleder Nybolig Hadsten:
"I et lille lokalsamfund som Hadsten mener jeg, at både private og erhvervsdrivende skal være med til at holde liv i Hadsten Bio.
Men det er også min klare holdning, at der fra offentligt side gives tilskud til at hav af andre kulturelle tilbud og efter min mening er en biograf også et kulturelt tilbud til byens borgere, som bør støttes fra offentlig side.
Biografen er med til at gøre Hadsten til mere end bare en lille landsby, hvilket er super vigtigt, når det gælder om at trække nye borgere til byen.

Torben Bonne Jensen, Hadsten. Medejer af NODO Arkitekter:
"I en bystørrelse som Hadsten er det utroligt vigtigt at stå sammen og støtte alle der arbejder på at skabe aktivitet og tilbud til borgerne, og her er Biografen et meget vigtigt element I at være en ?rigtig by? – ikke mindst for vore mange unge.
Grundlaget burde være her, mindre byer som Galten & Ry har begge velfungerende foreningsbiografer med stor lokal opbakning. Nodo Arkitekter har i en årrække været virksomhedssponsor i Biohuset Galten og vi vil klart også bakke op om Hadsten Bio."

Gregers Petersen, Hadsten. Direktør Østjysk Iværksætter Center:
"Det er ikke kun en opgave for erhvervslivet at støtte/sponsorere Hadsten Bio, det er en opgave for alle husstande i Hadsten.
Det ville være naturligt at Hadsten Bio kommer på folkeaktier med professionel bestyrelse, således alle i Hadsten derved får ejerskab af byens biograf.
I de seneste år har biografen været drevet af en interessegruppe, der desværre ikke har fået nogen med der kunne styre økonomien godt nok. Hadsten Bio er et godt aktiv for vores lokalområde, vi skal passe på vi ikke taber alt for mange fritids- og kulturværesteder.
Hadsten har de seneste år mistet friluftsbadet og bowlingbanerne. Det kan godt ske vi har en vækstpause lige nu, men en tilbagegang er dårlige tegn for vores dejlige by. Så min opfordring er til alle i Hadstens erhvervsliv og beboere: Støt op om biografen, og få samlet de 350.000 kr. ind, der nødvendige for biografen kan komme videre og blive fremtidssikret."

Per Rasmussen, Hadsten. Kommerciel direktør for Bjerringbro-SiIkeborg Elitehåndbold, samt fodboldformand i Hadsten Sportsklub:
?Jeg mener det er et anliggende vi alle i Hadsten skal tage seriøst. Jeg er ikke den store bruger af biografen, men jeg er foruroliget over den udvikling der sker i Hadsten.
Hvordan skal vi tiltrække nye borgere/tilflyttere til Hadsten hvis ikke vi har noget at tilbyde dem?
Idrætten i Hadsten står stærkt. Dog bliver vi også ramt af situationen og den økonomiske skrue. Idrætten er et samlingspunkt, men der skal også være andre muligheder og som jeg kan læse er der styr på den daglige drift, men det handler om en nødvendig investering i digitaliseringen.
Det vil jeg gerne bakke op omkring og jeg møder også kritik omkring det at jeg bakker op om det. Nogen mener, at det skal en formand for HSK fodbold ikke involvere sig i og andre vil i hvert tilfælde ikke deltage. Dertil kan jeg bare sige, at det er Jeres valg.
Men tro mig: Jeg er stolt over hvad vi kan bringe til Hadsten Biograf. Stort som småt, helst stort. Vi skal kunne tilbyde andet end detailbutikker.
Vi skal kunne sikre os en bred vifte af muligheder for byens borgere. Det er vigtig for byens fremtid.
Derfor vil jeg opfordre til opbakning hertil. Vi er mange der har valgt at bakke op om biografen i form af et arrangement og i forbindelse med kampen Bjerringbro-Silkeborg vs. Århus Håndbold, fik jeg flere tilkendegivelser fra folk i Silkeborg der deltager i vores støttearrangement den 30. april. se mere på www.lokalomraadet.dk."

Jan Erik Elgaard, Hadsten. Konsulent, Elgaard-Mancom:
"Hvis man vil trække skatteydere til kommunen er det vigtigt, at vi i alle hovedbyerne har et varieret og bredt kulturtilbud og her synes jeg, at de to biografer er vigtige installationer.
De mere end 12.000 besøgende i 2010 vidner om, at biografen i Hadsten er velbesøgt og der bør derfor også kunne etableres en rentabel drift. Jeg tror dog ikke man kan sige, at det lokale erhvervsliv har et større ansvar for at løfte biografens økonomi end borgerne har.
I Elgaard Mancoms tilfælde yder jeg sjældent sponsorater som ren filantropi - med mindre jeg selv har en direkte personlig interesse i foretagendet. I alle øvrige tilfælde vil jeg normalt sikre mig, at mit sponsorat på kort eller lang sigt kan eksponere min virksomhed direkte over for potentielle erhvervskunder.
I disse tider, hvor CSR (Corporate Social Responsibility) og dermed virksomhedens sociale profil, vinder større og større indpas, tror jeg, at der primært kan være en gevinst ved at være sponsor for biografen for de virksomheder som dels beskæftiger lokale medarbejdere eller som har de lokale borgere som direkte kunder og dermed derigennem viser, at de støtter op om deres medarbejderes/kunders samlede muligheder.

null

Publiceret 12 April 2011 10:00