Der er ikke mange ledige stunder på kontoret, for kørslen skal koordineres. Foto: Michael Wulff Hansen

Der er ikke mange ledige stunder på kontoret, for kørslen skal koordineres. Foto: Michael Wulff Hansen

Mobilerne kimer søndag morgen

"Vi har da nogen, der er meget lidt ædru, når vi kører dem hjem fra Århus om natten i weekenden. Så de glemmer ofte mobiltelefonen, der så ligger og ringer her søndag morgen, når ejeren er vågnet igen."
38-årige Martin Godsk kan om få dage fejre sit firmas to års fødselsdag. Han er Danmarks yngste taxavognmand med eget taxaselskab, Favrskov Taxa.
Han har tidligere kørt som vognmand ved Hinnerup Taxa, men blev selvstændig og driver i dag en forretning med to faste biler, der betjenes af ham selv og fem chauffører alle ugens timer, dag og nat.

Mercedes i gave

Lige nu sidder han og venter på firmaets fødselsdagsgave, en spritny Mercedes Benz C200 stationcar, som er ved at blive klargjort på værkstedet i Århus.

"Jeg og en af mine chauffører var ude og skrive slutseddel på vognen. Det er noget specielt, når den er helt ny," siger Martin Godsk, der har fået et ekstra godt sæde i til chaufførerne, der tilbringer mange timer bag rattet.

Det lille taxaselskab lever hovedsalig af faste ture, som starter om morgenen, når nogle elever skal i skole. Op ad formiddagen er det de ældre borgere, der skal hentes og bringes til Hinneruplund eller læge. Og når de er bragt hjem igen, kan skoleeleverne blive samlet op efter dagens dont.

Pladsen er klar til den nye Mercedes Benz, der er det unge taxaselskabs gave til sig selv.Foto: Michael Wulff Hansen

Pladsen er klar til den nye Mercedes Benz, der er det unge taxaselskabs gave til sig selv.Foto: Michael Wulff Hansen

Ring ring

"Favrskov Taxa - det' Martin."

Endnu engang på få minutter har telefonen ringet på kontoret i Nørregade i Hinnerup. Martin Godsk sender straks beskeden videre til sin vogn på gaden, at nu er fru xx klar til afhentning.

Han kender sine kunder godt, også de unge, der færdes ude om natten i weekenden.

"Vi holder da øje med dem. Jeg har selv en datter på 16 år, så hvis der står en pige, der ikke lige har penge til at komme hjem, så tager jeg hende med alligevel og sender forældrene en regning næste dag."

Bindeledet i byen

På samme måde hjælper han de ældre.

"Det er ikke altid de ældre får meldt af til Hinneruplund, hvis de skal til læge, men så ringer jeg til Hinneruplund og fortæller, hvor de er," siger Martin Godsk. der altid stiger ud af bilen for at hjælpe sine kunder.

"Og hvis vi skal hente en, der ikke lukker op, så ringer jeg til Hinneruplund og får en plejer ned med en nøgle."

"Så jeg er jo sådan et bindeled for borgerne her i byen."

Publiceret 12 April 2011 03:00