Charlotte på arbejde i

Charlotte på arbejde i "Charlotte".

Charlotte er en succes

Af
Erling Baastrup

På facaden står Charlotte. Det gør der også på dåbsattesten. Charlotte Ravn. Hammelpige, der i fem år har haft dametøjsforretningen på hovedgaden for enden af Voldbyvej i Hammel.
Starten gik i en alder af 22 år med et børnetøjsfirma i Randers. Så kom muligheden i Hammel, som ligger tættere på bopælen i Borridsø.

I de fem år har Charlotte klaret en barsel og udvidet personalet til tre.
"Forklaringen på, at det er gået godt, er nok bl.a. min drivkraft. Man skal ville det," siger Charlotte, der altid selv har været en strikke, sy og nørkle-pige, der engang gerne ville være designer.

Charlotte Ravn havde i et par år en børnetøjsbutik i Randers. Den lukkede hun i 2008.

Charlotte Ravn havde i et par år en børnetøjsbutik i Randers. Den lukkede hun i 2008.

Kvinder og selvværd

Tøjet hos Charlotte ligger i den overkommelige ende rent prismæssigt: "Jeg finder gode mærker i udlandet. Mærker, som måske ingen kender i Danmark. Men jeg kigger ikke på, hvad der står i nakken. Det handler om at finde den farve og det snit, som passer til kunden og ikke nødvendigvis er modefarven," siger Charlotte om konceptet, hvor handelen foregår i en afslappet stemning, og hvor det handler om at sætte sig i kundens sted:
"For kvinder er det vigtigt, hvad vi har på. Hvis vi ikke føler os smukke, kan vi miste vores selvværd," vurderer Charlotte, for hvem det er vigtigt at trænge lidt ind under huden hos kunden for bedre at kunne hjælpe med tøjvalget. Lidt menneskekendskab er ikke af vejen.

Kundeklub

For kernekunderne laver Charlotte modeshows i sin kundeklub. Her går hun meget op i at fortælle, hvad man kan bruge sammen med noget andet.
 
Krisen har butikken ikke mærket så meget til. Nogle kunder forsvinder, fordi det er blevet for dyrt, men så kommer andre til, der før har købt lidt dyrere.
Du har mange konkurrenter inden for tøjsalget i Hammel!
"Vi er en del, men jeg synes nu, at vi supplerer hinanden mere, end at vi er konkurrenter," slutter Charlotte Ravn.

Publiceret 20 December 2011 08:00