Murermester Michael Gertsen (nummer tre fra højre, i sort ) blev nyvalgt til Favrskov Erhvervsråd. Foto Kian Johansen

Murermester Michael Gertsen (nummer tre fra højre, i sort ) blev nyvalgt til Favrskov Erhvervsråd. Foto Kian Johansen

FOTOS:

Erhvervsråd med løbevilligt medlem

Løbevillig murermester fra Thorsø valgt ind i bestyrelsen

En ærlig murermester erkendte tirsdag aften foran 100 medlemmer i Favrskov Erhvervsråd, at han ikke vidste meget om bestyrelsens arbejde, men han var opfordret til at stille op.
“Ethvert hold har brug for en der løber og det er jeg god til ,” lød det fra murermester Michael Gertsen fra Thorsø.
Medlemmerne kunne godt lide talen, for han vandt bestyrelsesposten sammen med Thorvald Horup fra Homatic Engineering og formand Kent Jeppesen fra Dansk Computer Center. Advokat Niels Søndergaard, fra Ret & Råd i Hinnerup blev ikke genvalgt. Det gjorde den anden modkandidat, Per Rasmussen fra Bjerringbro-Silkeborg Elitehåndbold heller ikke.
De to måtte nøjes med suppleantposterne sammen med tre andre kandidater.
Kent Jeppesen fortsætter dermed som formand, kunne han fortælle FavrskovPosten senere på aftenen.

Økonomi i minus

Revisor Lasse Nejsum fra Kvist & Jensen i Hadsten, der forøvrigt blev genvalgt som revisor, kunne fortælle om et ondt år med røde tal i erhvervsrådets økonomi.
Det blev til et underskud på godt 200.000 kroner på grund af forskellige uventede ting, blandt andet færre rådgivnings- og projektopgaver for Væksthus Midtjylland, der smækkede kassen i, sidst på året og en forventning om et LAG-projekt, der aldrig blev til noget. Samt en personalesag med en tidligere medarbejdere, der endte med et forlig. Desuden valgte Favrskov Kommune at give 100.000 kroner mindre til erhvervsrådet i 2014.

73 flere medlemmer

Medlemstallet er nu på 325. Det er 73 flere end sidste år.
“2014 blev et år med rekorder i antal. Vi afholdt flere kurser, fik flere medlemmer, afholdt flere vejledninger og netværksmøder end nogensinde før,” kunne erhvervschef Dan Skovgaard berette inden han sluttede af med ordene:
“Tak for opmærksomheden. God vækst!”
“Vi har fokus på erhvervsvækst og udvikling i erhvervsrådet,” lød det under formandens beretning inden Gregers Petersen fra Class Company i Hadsten fik ordet og leverede en svada om løftebrud. Han mente, der var en klar aftale om, at Erhvervsrådet skulle have lejemål i Hadsten i mindst tre år.
“Det var en af de betingelser jeg stillede for at overgive Østjysk Iværksættercenter til Erhvervsrådet.”
Formand Kent Jeppesen henviste til den dårlige økonomi og at lejemålet var det dyreste af erhvervsrådets nuværende lejemål.

null

Publiceret 19 March 2015 16:15