Video:

Mette Greve vil gøre livet lettere efter fødsel

Tiden efter, at den førstefødte er kommet til verden, kan være kaotisk, men en helt ny service vil give hjælp til selvhjælp

“Hvor skal jeg gøre af baby, mens jeg selv klæder om til babysvømning for første gang.”
Sådan tænker mange, mener Mette Greve Hansen, der nu er ved at søsætte sin helt nye virksomhed - Barselsservice.dk - med base i Søften vest for Aarhus.
“Jeg kan ikke komme væk fra den tanke, at der er et behov for nybagte mødre om at få lidt hjælp og aflastning i den første tid efter en fødsel.”
“Vores forældre bor jo ikke altid lige i nærheden, og de fleste har et meget aktivt seniorliv i dag,” siger Mette Greve, der selv har to børn, Mads på seks og Emilie på to.

Mette Greve Hansen startede op 1. marts og bruger lige nu al sin tid på at skrue sin virksomhed ordentligt sammen, så hun kan hjælpe andre kvinder.

Mette Greve Hansen startede op 1. marts og bruger lige nu al sin tid på at skrue sin virksomhed ordentligt sammen, så hun kan hjælpe andre kvinder.

Skab ro i hverdagen

“Når du ikke får sovet nok, så påvirker det dig. Men kunne du få lidt hjælp i starten til at komme en tur til frisør, få sovet den lur midt på dagen og i det hele taget få skabt lidt overskud i en hverdag, der er fyldt med al for mange hormoner, så kommer du bedre på vej, tror jeg.”
Mette Greve Hansen er vokset op i Vestjylland i den lille by Kloster nær Ringkøbing.
“Som 20-årig flyttede jeg så til Aarhus, hvor det nærmeste universitet lå.”
I dag er Mette Greve cand. mag. i historie og dansk, hvilket gav hende en projektstilling i Den Gamle By, indtil finanskrisen kom forbi.
Siden har det været kontorjob, som nu er afløst af en målrettet opbygning af den nye virksomhed.
“Det er tænkt som hjælp til selvhjælp. Jeg husker selv, hvor svært det fx. er med logistikken ved omklædning, når du skal til babysvømning. Men når du har prøvet det et par gange med lidt hjælp på sidelinjen, så går det fint,” siger Mette Greve .
Hun er parat til at rykke ud i området i og nær Aarhus samt Favrskov.

Publiceret 13 March 2017 17:00