Frode Laursen skar 9 procent af sin CO2-udledning i 2021

Logistikvirksomhedens CSR-rapport for 2021 beretter om et fald i CO2-udledningen på både transporter og logistikcentre.

Artiklens øverste billede
Biogas er et af de alternative brændstoffer, som Frode Laursen benytter i stigende grad. Pressefoto.

Øget brug af alternative brændstoffer og et aktivt valg om 100 procent grøn strøm på alle lokationer.

Det er de væsentligste årsager til, at logistikvirksomheden Frode Laursen fra Vitten i 2021 kunne reducere sin samlede CO2-udledning med hele 9 procent og dermed er et stort skridt nærmere målet om en CO2-reduktion på 35 procent fra 2020 til 2030.

»Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg er superstolt over, at det er lykkedes at reducere vores CO2-udledning så kraftigt. Det skyldes først og fremmest en stor indsats fra vores medarbejdere og et virkelig godt samarbejde med kunder og leverandører,« siger Thomas Corneliussen, adm. direktør i Frode Laursen og fortsætter:

»Vores tilgang til grøn omstilling med at læne os frem og finde praktiske og brugbare løsninger dér, hvor det gør en forskel, har vist sig at bære frugt.«

Alternative brændstoffer

Faldet i CO2-udledningen dækker over reduktioner på både transport og lager. I 2021 tredoblede Frode Laursen således kørslen på alternative brændstoffer som HVO-biodiesel, natur- og biogas, og man skiftede til 100 procent grøn strøm på alle lokationer.

Det betød en CO2-reduktion på 8 procent i transporten, mens man på lagerdelen kunne konstatere en reduktion på hele 48 procent.

»Vi venter alle på Power-to-X og elektriske lastbiler, men der vil gå en årrække, inden disse teknologier kan implementeres i en skala, så de dækker den tunge transport. Teknologien modnes hurtigt, men den nødvendige infrastruktur og kapacitet har længere udsigter. Mens vi venter, har vi besluttet at investere i andre alternative brændstoffer for på den måde allerede nu at kunne tilbyde vores kunder en væsentlig nedsættelse af deres CO2-aftryk,« fortæller Thomas Corneliussen.

Nyt grønt logistikcenter

2021 var også året, hvor Frode Laursen påbegyndte opførelsen af det første logistikcenter bygget i henhold til virksomhedens ”Green Warehouse Vision”, der har fokus på både at bygge og drifte så bæredygtigt som muligt.

»Selvom det er transporten, der er vores primære CO2-udleder, så handler det for os om at tænke bæredygtighed hele vejen rundt. Derfor tog vi også valget om at skifte til grøn strøm på alle vores lokationer, ligesom at alle vores fremtidige logistikcentre skal bygges og driftes efter ”Green Warehouse Vision”, så vi sikrer en så optimal bæredygtig løsning som muligt,« lyder det fra Thomas Corneliussen, der håber og tror på, at Frode Laursen kan fortsætte de grønne takter i 2022.

Pilotprojekter

»I en tid hvor ydre omstændigheder som stigende gaspriser har gjort den grønne omstilling sværere, har vi hele tiden pilotprojekter i gang for at se, hvordan vi kan transportere mest muligt gods med mindst muligt brændstof. I øjeblikket er vi for eksempel ved at kigge på, hvordan vi kan gøre brug af prøveordningen med dobbelt-trailere, så vi kan transportere mere gods med samme lastbil,« siger Thomas Corneliussen.

»Det er ikke sikkert, vi i 2022 igen kommer op på 9 procent reduktion, men der skal ikke herske tvivl om, at ambitionen er der; vi vil simpelthen være med helt fremme, når det gælder den grønne omstilling,« slutter Thomas Corneliussen.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Favrskov direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Favrskovs nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Favrskov på listen og tryk tilmeld.
d

sra

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.