Masser af linkjuice...!

Artiklens øverste billede

Hvorfor er link så vigtige?
Når en bruger ønsker at finde en information på nettet, indtastes der f.eks. et eller flere søgeord i en søgemaskine som Google. Googles søgerobot "Googlebot" har været rundt på nettet og vurderet millioner af hjemmesider, og har så rangeret disse hjemmesider, efter de store mænge information der er indsamlet. En af de vigtigste informationer som Google rangere efter, er hvor mange indgående link der er til siden, - eller hvor mange andre der mener, at de informationer der er at finde på siden, er så gode at de vil linke til dem. Dem der linker til andre hjemmesider sender faktisk en anbefaling til de besøgende på deres egen side, men i høj grad også til Google. Jo flere der linker til jeres side," altså jo mere linkjuice I får", jo højre vil Google rangere jer i forhold til en side med færre anbefalinger (Links).

Hvor får man links fra?

Alle links har værdi, men nogle har mere værdi end andre. Får I et link fra et meget besøgt og anerkendt website i samme branche som I selv, vil det i de fleste tilfælde have større værdi end et link fra ens nabos firmahjemmeside, som måske er fra en helt anden branche. Et godt kvalitets-link kan også være et link fra en artikel el. som omhandler det emne der linkes til.

Byt links

Jeres firma har sikkert en række samarbejdspartnere, leverandører, producenter, branche-relaterede hjemmesider mm. som I kan tage kontakt til, for at høre om de er interesserede i, at lægge jeres link på deres hjemmeside, eller I finder en fælles løsning hvor I kan bytte links, her vil effekten være størst, hvis ikke begge parter, linker til samme side som linket til en selv udgår fra.
Herudover er det muligt at tilmelde sit link til alverdens gratis danske og udenlandske link-kataloger. Linkkataloger er, som på www.favrskov-seo.dk , et emne eller brancheopdelt katalog, hvor man kan tilmelde sin hjemmeside under en passende kategori. De fleste af de gratis kataloger der findes er i princippet ikke til for at brugerne skal finde informationer om firmaerne, men er til for at skabe mere værdi i form af "linkjuice" (anbefalinger) for de sider der tilmelder sig. Værdien af et enkelt link fra et katalog er ikke stor, men "mange bække små" kan vise sig at være en særdeles god forretning.

Lav unikke tekster

Når I tilmelder jer til link kataloger, så sørg for at bruge tiden på at udforme unikke tekster, til hver enkelt beskrivelse, det er vigtigt da unik tekst omkring et link har høj værdi hos Google, og for det andet, er der mange linkkataloger der sletter tilmeldinger hvis ikke teksten er unik, og dermed er arbejdet spildt.
Benyt aldrig de forskellige services der tilbyder hundredvis af link for et mindre beløb, det er i bedste fald ikke noget værd, og i værste fald vil det være direkte skadeligt for jeres hjemmeside.

Udgående links

Udgående links har en betydning for, hvordan Google rangere jeres hjemmeside. På de fleste hjemmesider vil man kunne servicere sine besøgende bedre ved at tilbyde dem flere, eller relaterede informationer i form af links til andre hjemmesider, omhandlende samme emne, som den underside linket placeres på. Husk at ankerteksten i det udgående link, ikke bør indeholde de søgeord som er knyttet til siden, derved fortæller man Google, at den hjemmeside linket peger på, er vigtigere end ens egen hjemmeside.

Intern linkstruktur

En intern linkstruktur, er den måde hvorpå ens sider på hjemmesiden er forbundet med hinanden, med links indeholdende relevante søgeord. Benyt ikke tekster som "klik her" eller "se mere", de er intetsigende for søgemaskinerne. I stedet skal der laves unikke tekster omkring linket, og gode søgeord indlejres i ankerteksten, og ideelt - tekster der laves til linket.
At opbygge en fornuftig linkstruktur på sin hjemmeside, kan ikke bare gøre det nemmere for brugerne at komme rundt på relevante sider, det har også en stor betydning for søgemaskinerne.
Et unikt link betyder, at det er omkranset af en unik tekst, som ikke findes andre steder på internettet.
Noget tyder på, at de unikke tekster, har stor betydning for hvordan Google læser, og indekserer den interne linkstruktur på den pågældende side. Derfor er det vigtigt at tænke over hvilken tekst der er placeret rundt om linket, og hvilke søgeord den indeholder.

Værktøjer til hjælp med linkbuilding

år der skal arbejdes med opbygning af links, vil I med fordel kunne downloade browseren Firefox. Til Firefox kan I hente InformEnter, som er særdeles praktisk og tidsbesparende, når formularerne skal udfyldes på link katalogerne, og samtidig har den masser af andre nyttige SEO funktioner.

Gratis linkkatalog på favrskov-seo.dk

Nu har I hørt om vigtigheden af linkbuilding, så sørg for, at få jeres hjemmeside med på linkkataloget www.favrskov-seo.dk og andre kataloger, og læs meget mere om emnet på nævnte hjemmeside.

Vil I lære mere?

Er I fra Favrskov-området, - og ønsker I at lære meget mere om søgemaskineoptimering, så log på www.favrskov-seo.dk , og følg med her på www.favrskovposten.dk eller i FavrskovPosten de følgende uger, det er gratis.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.