Henriette var først med måltidskasser i Danmark: »Det har været mit tredje barn«
Danmarks første måltidskasse-virksomhed har fået nye østjyske ejere.
Hvad skal vi have at spise til aften?
Det kan være svært at blive ved med at finde på noget nyt, og mange danskere får leveret måltidskasser, der indeholder menuer, opskrifter og fødevarer til aftensmaden, man derefter selv laver i løbet af ugen.
Måltidskasser har i de senere år været et marked i stærk vækst, men for blot 20 år siden fandtes det ikke i Danmark, indtil Henriette Skovbakke fra Grundfør fik idéen og etablerede virksomheden Mad til Døren, der levere måltidskasser i Østjylland.
»Jeg tænkte over, hvad vi skulle have til aften, og når jeg nu alligevel skulle lave menuer til os selv, fik jeg idéen også at lave til andre. Ingen havde gjort det før, så det var ikke til at vide, hvordan det skulle gå, men det viste sig at være en god idé,« fortæller Henriette Skovbakke.
Hvad er det?
»Dengang skulle jeg først forklare, hvad det var, for ingen vidste, hvad en måltidskasse var,« husker Henriette Skovbakke, der dog blev hjulpet godt på vej af omtale i den østjyske presse.
I begyndelsen klarede iværksætteren selv det hele fra privaten i Grundfør, hvor Mad til Døren holdt til i en mindre hal bygget til formålet. Hallen blev med tiden for lille, og virksomheden fik bygget en ny hal på næsten 500 kvadratmeter med kølerum og fryserum på Tingvej lidt uden for Grundfør.
»Vi har haft en stille og rolig vækst, og mange kunder har været med i virkelig mange år. Størstedelen er i Hinnerup- og Hadsten-området, men vi har også kunder i for eksempel Silkeborg, Vejle, Randers og på Djursland.«
Solgt til Martin Ib
Efter næsten 20 år med Mad til Døren har Henriette Skovbakke valgt at afslutte måltidskasse-eventyret.
»Det har været spændende, hårdt og lærerigt at drive den første virksomhed med måltidskasser i Danmark, men nu har jeg lyst til at prøve noget andet. Hvad det skal være, ved jeg endnu ikke.«
Mad til Døren er blevet solgt til den aarhusianske kok og iværksætter Martin Ib, der har opbygget et madunivers bestående af bagerier, restauranter, catering og frokostordninger med videre.
Han vil drive Mad til Døren videre i samarbejde med Rikke og Torben Kækel fra TRK Event i Ry, der i mange år har arbejdet i logistik og eventbranchen og vil stå for den daglige drift i Grundfør.
»Det er et spændende marked at åbne op for, og sammen med Rikke og Torben kan vi give et frisk pust til Mad til Døren, som Henriette så imponerende har bygget op. Vi er sikre på, at potentialet er der til at levere endnu flere gode friske råvarer og lækre hverdagsmenuer ud til endnu flere folk,« siger Martin Ib.
Stifteren af Mad til Døren glæder sig over, at de nye ejere bevarer virksomheden i Grundfør og beholder de ansatte, der hjælper med at pakke madvarerne og køre måltidskasserne ud i begyndelsen af ugen.
»Det er et meget professionelt superteam, der overtager Mad til Døren og kan komme med nye tiltag og menuer til glæde for mine mange trofaste kunder.,« siger Henriette Skovbakke.
Børn og virksomhed
Overtagelsen sker 1. maj 2023, samme dag som hendes yngste søn flytter hjemmefra. Henriette Skovbakke etablerede rent faktisk virksomheden, da hun afsluttede sin barsel med yngstesønnen, der snart fylder 21.
Hendes andet barn, en ældre søn, er handicappet, og det var delvist på grund af ham, hun begyndte på måltidskasse-eventyret, fordi hun gerne ville arbejde hjemmefra og samtidig kunne passe ham.
»Man starter op hjemmefra i tro på at få mere tid med børnene. Det var måske lidt naivt, for det var meget hårdt i begyndelsen med små børn,« fortæller Henriette med et smil.
»Mad til Døren har været mit tredje barn.«