Dr. Bamsegod kommer i InSide.

Dr. Bamsegod kommer i InSide.

Masser at lave i vinterferien!

Bibliotekerne i Favrskov er alle fire klar til at hjælpe med at bruge tiden i vinterferien

Af
Erling Baastrup

ferietips På Favrskov Bibliotekerne starter vinterferieaktiviteterne allerede fredag 11. februar, hvor Det Lille Verdensteater kommer til Sløjfen i Hadsten og opfører stykket Hvordan mon? for de 2-5 årige. Dagen efter er der igen teater for de yngste – her kommer Teaterværkstedet Madam Bach til Hinnerup Bibliotek & Kulturhus med det poetiske stykke REGN, der er for de 0-6 årige. Hvis man er til noget helt andet end teater, skal man denne lørdag i stedet tage til Ulstrup Bibliotek, hvor Aske og Adam kommer og fortæller om deres krybdyr, og hvor man kan komme til at røre ved firben og slanger! Her er gratis adgang.

Lav bøger og mal

Vinterferien er et rigtigt godt tidspunkt at være i sit kreative hjørne, for på Favrskov Bibliotekerne kan man give den gas på den farverige front. På Ulstrup Bibliotek kan man lave sin helt egen bog ved hjælp af fantasi og genbrugsmaterialer. Der bliver afholdt to workshops for børn fra 5 år tirsdag 15. februar af kreativ vejleder og billedkunstner Anne Mette Sørensen. I Hinnerup og Hadsten vil kunstneren Line Frøslev, der er kendt fra Hinnerup Billedskole lave tegne- og maleworkshops for børn fra 10 år. Det vil foregå mandag og tirsdag i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus og onsdag på Hadsten Bibliotek. Der er et begrænset antal pladser på alle workshops – så det er en god idé at sikre sig en plads allerede nu!

Line Frøslev styrer workshop i tegne- og maleri i Hinnerup og Hadsten.

Line Frøslev styrer workshop i tegne- og maleri i Hinnerup og Hadsten.

Bamsetræf i Hammel

På Hammel Bibliotek vil vinterferien stå i bamsernes tegn. Hvis du kan undvære din bamse så længe, kan den flytte ind på biblioteket i ferien og mødes med en masse andre bamser. Du kan aflevere den på biblioteket, så får den et navneskilt på og kommer med på bamseudstillingen. Onsdag 16. februar vil biblioteket få besøg af Dr. Bamsegod og hans bamselægehus. Her kan man få sin bamse undersøgt og om nødvendigt syet og bundet den ind i bandager. Undersøgelsen er gratis, og man kan få et billede med hjem af bamse og ejer for 20 kroner.

X-box Kinect

Billetter til arrangementerne kan købes på bibliotekerne og på www.favrskovbilletten.dk . Én ting man ikke skal købe billet til er en god gammeldags hyggetur på biblioteket med mor og far – eller bedstemor og bedstefar. Eller måske ikke så gammeldags igen – for på bibliotekerne i Favrskov er det nemlig nu muligt at prøve den nye X-box Kinect. Det er et computerspil, hvor man selv er hovedpersonen. Hvis der skal sparkes – så spark! Hvis der skal hoppes - så hop!

Publiceret 02 January 2011 06:00