Nyt lys på vej over Hinnerup Bibliotek & Kulturhus.

Nyt lys på vej over Hinnerup Bibliotek & Kulturhus.

Nyt lys over kulturhuset

Følelser fra Internettet styrer ny lysinstallation i Hinnerup

Af
Erling Baastrup

Når lysgardinet i tårnet på Hinnerup Bibliotek & Kulturhus slukkes, afløses det af en lysinstallation udført af Kristian Pödenphant Lund. Værket kan ses både i Uhresalen og i tårnet. Begivenheden er netop lagt i januar for at skabe lys i mørket.

Kom og hør om idéerne 

Tirsdag 18. januar kl. 19.30 vil Kristian Pödenphant holde et foredrag i Uhresalen, hvor han fortæller om ideen bag værket: I Am Feeling. Der er gratis adgang til foredraget.
”Det er med stor spænding og forventning, at vi på biblioteket ser frem til dette unikke projekt. Der har ikke været events i glastårnet siden indvielsen af Hinnerup Bibliotek & Kulturhus i maj 1993, hvor Team 62 lavede danseperformance i tårnet,” fortæller bibliotekar Birgit Stensgaard.
Projektet er støttet af Favrskov Kunstudvalg.

Kristian Pödenphant.

Kristian Pödenphant.

Lysinstallation

Kan følelser fra tilfældige mennesker fra et tilfældigt sted på kloden røre os?
Installationsværket I Am Feeling af Kristian Pödenphant, eksponerer individuelle menneskers følelser som de udtrykkes i blogs på internettet. I de mørke timer af døgnet oplyses glastårnet på Hinnerup Bibliotek & Kulturhus af skiftende farverne svarende til enkelte individers følelser.  I åbningstiden udtrykkes værket i både tekst og farvet lys i Uhresalen.
Værket bruger data fra et net-ark værket we feel fine af Jonathan Harris og Sepp Kamvar (wefeelfine.org). Siden 2005 er ca. 25 millioner følelser blevet lagret i en database, der rummer utrolig megen information om mennesker. Den indeholder både generel information om mennesker og nedslag i enkelte individers hverdag.
I sit foredrag 18. januar vil Kristian fortælle om de forskellige versioner, som værket har gennemgået, om hvordan værket blev til og om metodikken bag computerprogrammet.

Publiceret 05 January 2011 06:00