Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel har allerede koncerter i 2012 på turneplanen.

Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel har allerede koncerter i 2012 på turneplanen.

Fangekoret fra Vridsløse til Sporup Kirke

”De kommer fra Vridsløselille Statsfængsel og er en gruppe indsatte og tidligere indsatte, der har fundet noget at være stolte over og glæde andre med”

Af
Erling Baastrup

koncert Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel har eksisteret i 15 år, og i al den tid har de indsatte sunget hver eneste søndag i fængselskirken.
I 2004 kastede de sig ud i at lave en CD med forskellige danske kunstnere. Projektet fik megen medie-omtale og derefter blev der efterspørgsel efter Fangekoret også på den anden side af tremmerne. De 18 mand i koret kan ikke uden videre lukkes ud, men der er efterhånden en voksende flok med udgangstilladelse, eller løsladt på prøve, der stiller op.
Koret optræder med gospelsange, egne sange og fællessange og information om korets virke og livet bag murene. Fangekoret ledes af fængselskirkens organist, Louise Adrian.
I 2008 udkom –på efterspørgsel fra publikum – CD’en ”Fangenumre”, som udelukkende indeholder tekster fra de indsatte. Teksterne er vedkommende og handler om skyld, tro, fejltrin, tilgivelse, had, håb og anger.
Og nu rammer deres turné altså Sporup Kirke. Det sker lørdag 29. januar kl. 19.30.

Publiceret 13 January 2011 09:00