"Klovn" knokler op ad Gudenåen for at nå topplaceringen.

Et lidt sløjt filmår i Fotorama

Af
Erling Baastrup

film Så er opgørelsen klar for filmåret 2010 i Fotorama i Hammel.
Efter forrige års indtog af svenske krimier ligner billedet for sidste år det sædvanlige, idet listen igen er domineret af danske film og af børne- og familiefilm. Årets samlede antal solgte billetter blev på 13.300, hvilket er noget under målet. Hertil skal dog lægges et pænt antal lukkede forestillinger til f.eks. skoler og virksomheder.
Også på anden vis kan man se på tallene, at det har været et lidt sløjt filmår. Af de i alt 66 titler, der er løbet over lærredet sidste år, har kun ca. halvdelen opnået et billetsalg på mindst 100 billetter, som er tommelfingerreglen for, hvornår en film løber rundt.

Klovnen spøger

Spilleperioden for succesfilmen Klovn er netop forlænget for anden gang, idet der ved at skubbe rundt med tidspunkterne er skaffet plads i programmet senere på måneden. Her ses en af fordelene ved den digitale teknik, hvor filmen ligger gemt på en harddisk. I ”gamle dage” ville man have været nødt til at sende filmrullerne videre på den dag, det var aftalt og havde ikke på samme måde mulighed for at tilpasse sig interessen. Der er således gode muligheder for, at Klovn når at runde de 2000 billetter i Fotorama.

Top ti for Fotorama 2010

(Antal billetter i parentes)
Far til fire på japansk (1508)
Klovn* (1192)
Olsen Banden på de bonede gulve (921)
Min søsters børn vælter Nordjylland* (764)
Harry Potter og dødsregalierne, 1 (667)
Hævnen (579)
Sådan træner du din drage (386)
Avatar (inkl. Special Edition) (381)
Toy Story 3 (375)
Karla og Jonas (349)
*: Stadig på programmet

Publiceret 14 January 2011 12:03