Laila Wackerhausen (tv) og formand Annemette Kjærulff Rasmussen.

Laila Wackerhausen (tv) og formand Annemette Kjærulff Rasmussen.

Skal Skannerup Forsamlingshus sælges?

På torsdag skal en ordinær generalforsamling behandle situationen for det underskudgivende forsamlingshus

Af
Erling Baastrup

Til næste år fylder Skannerup Forsamlingshus 60 år. Eller gør det? Det går så dårligt for stedet, at det formentlig må lukke. Der er direkte driftsunderskud:
”Vi er i en nedadgående spiral. Hvis søgningen falder, har vi ikke råd til at forbedre. Og det bevirker så, at søgningen bliver endnu mindre,” fortæller Annemette Kjærulff Rasmussen, der er formand på tredje år.

Skønne spildte kræfter

”I 2009 holdt vi høstfest. Der kom 45 deltagere. I 2010 kaldte vi det byfest. Da meldte sig seks personer til, så vi aflyste,” fortæller Laila Wackerhausen fra bestyrelsen.
Bestyrelsen har ellers gjort meget for at få penge ind via bagagerumssalg og loppemarkeder, men som formanden siger, så virker det som skønne, spildte kræfter.
Den økonomiske håndsrækning, som forsamlingshuset fik fra den gamle Gjern Kommune er også væk
I bund og grund handler det om, at folk i Skannerup føler, at de hører til andre steder. Ikke mindst i Gjern, som jo ligger tæt på. Voel kan byde på dans. Sorring på banko.

Mand med pengesæk

De to fra bestyrelsen håber stadig på, at der kommer en mand med en stor pengesæk og redder situationen, men de tror ikke rigtig på det. Omvendt vil de gerne, hvis der kommer folk til torsdagens generalforsamling med gode idéer.
I modsat fald indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling og efterfølgende nedlæggelse af forsamlingshuset.
Der er i øjeblikket en gæld på små 50.000 kr. Hvor meget huset kan sælges for ved ingen, men et evt. provenu ved salget skal ifølge fundatsen gå til foreninger og kultur i Skannerup og Gjern sogne

Publiceret 22 January 2011 11:00