Mor og datter må lære at være fattige.

Mor og datter må lære at være fattige.

Fotorama med nye dokumentarer

Af
Erling Baastrup

Efter at være tyvstartet med visningen af den meget omtalte og anmelderroste film "Tommy" og Tommy Seebach har Fotorama Hammel nu tilmeldt sig samtlige visninger af de bedste danske dokumentarfilm under paraplyen DOXbio. Det betyder, at man seks gange i løbet af året viser en helt aktuel og debatskabende film.
Den første film hedder The Good Life. Filmen får Danmarkspremiere landet over onsdag 2.2. og vises i første omgang kun den ene dag i Fotorama.
Programmet for 2011 byder i øvrigt på:
6/4 Love Addict
1/6 Cool it
3/8 Waste Land
5/10 Ambassadøren
7/12 Årets hemmelighed

Fra rig til fattig

THE GOOD LIFE har temaet: det er svært at være fattig, når man er født til at være rig.
I en lille portugisisk by tæt på havet bor to danske kvinder – moderen Mette på 83 år og datteren Anne Mette på 56. Hele livet har de været rige; men nu er pengene sluppet op. Et liv levet på første klasse er erstattet af ubetalte regninger og konstant angst for ikke at kunne betale huslejen.
I mange år levede den lille familie af en arvet formue, som var overleveret fra bedsteforældrene, nu må de klare sig for ti euro om ugen. Men hvordan vænner man sig til en ny virkelighed?
Dokumentaristen Eva Mulvad har i tre år fulgt mor og datter i Portugal. Filmen er en underholdende og tragisk fortælling om en families storhed og fald. Et moderne og sort eventyr fra virkeligheden om en mor og datter, der drømte om at leve lykkeligt til deres dages ende, men skæbnen ville det anderledes.

Publiceret 26 January 2011 08:00