Line Frøslev ved en glad væg.

Line Frøslev ved en glad væg.

Line fra Hinnerup gav børnene kulør

I fredags blev det nye Familielaboratorium for gravide misbrugere og deres børn indviet på Skejby. Den kunstneriske udsmykning kom fra Hinnerup

Af
Erling Baastrup

Mange mennesker var mødt frem på Skejby Sygehus i fredags, da Familielaboratoriet blev indviet. Det var samtidig det tidspunkt, hvor maler og leder af billedskolen i Hinnerup, Line Frøslev, kunne afsløre hendes bud på, hvordan udsmykningen kan være med til at gøre børnene gladere. Hun fortæller:

I gang med at dekorere.

I gang med at dekorere.

Glæde og skævhed

”I mit arbejde med udsmykningen har jeg fokuseret på at skabe figurer, som udtrykker glæde og optimisme, og som samtidig er lidt "skæve" - altså ikke som folk er flest. Det er figurer som fortæller om at man - trods det at man skiller sig lidt ud - godt kan være glad og have mod på livet. Jeg har arbejdet meget med relationerne mellem figurerne så de kom til at udtrykke kærlighed, tillid og tilhørsforhold. Hos mine figurer er det OK at have to forskellige strømper på - som sidder i ål og at have en skæv næse som oven i købet er blå,” fortæller Line Frøslev og fortsætter:

Glade, skæve figurer

Glade, skæve figurer

Direkte til børnene

”Det har været fantastisk at arbejde med en udsmykning, som henvender sig direkte til børn, og det er mit håb, at udsmykningen vil give de børn, hvis hverdag ikke altid er så enkel, en glad og positiv oplevelse, som er med til at gøre, at de lukker op for den hjælp, de kan få i ambulatoriet,” siger Line.

Gerne mere

Line Frøslev har arbejdet på udsmykningen siden 3. januar, så der er ikke blevet tid til meget andet i den periode:
”Det har været en rigtig dejlig og meningsfuld opgave, som jeg virkelig har nydt at arbejde med.  Og selvfølgelig håber jeg, at denne opgave vil føre flere udsmykningsopgaver med sig,” slutter Line.

Publiceret 01 February 2011 11:00