Monica og Rasmus med nogle af de hjemmelavede tilbud.

Monica og Rasmus med nogle af de hjemmelavede tilbud.

Søften med sovs og salater

Nyt tiltag skal give travle forældre et pusterum

Af
Erling Baastrup

Vi kender det jo så godt: Børnene skal til fodbold, ridning eller dans. Det koster tid at være forældre med børn. Skal det gå ud over aftensmaden at få et pusterum? "Nej," lyder det fra Monica Grindhagen og Rasmus Hjorth, der har startet et spændende madprojekt op i Søften Forsamlingshus.

Mad og sammenhold

De to, der er uddannet henholdsvis tjener og kok med speciale i gastronomi, har lejet køkkenet i forsamlingshuset ugens to første dage. Det betyder, at de kan tilbyde mad til afhentning mandag og tirsdag kl. 17.00 til 19.30.
"Ud over at kunne levere god mad til små priser, som kan aflaste børnefamilierne i ulvetimen, vil vi også gerne sætte endnu mere liv i Søften. Også i forsamlingshuset. Men vi synes, at der allerede sker meget i Søften. At der er et godt sammenhold. Ikke mindst takket være SGF?s venner," lyder det fra de to i køkkenet.
Monica og Rasmus har boet i Søften i 10 år, så de ved jo godt lidt om, hvad de snakker om.
Man kan kalde dette en prøveballon, for hvis det går godt, så skal konceptet udvides til flere dage. De to har også mod på andre kulinariske udfordringer. Man skal bare komme med side forslag. De kan klare næsten alt.

Begge arbejder i køkkenet og laver mad, som også børnene er med på.

Begge arbejder i køkkenet og laver mad, som også børnene er med på.

Børnevenlig menu

Hvad er det så, der står på det menukort, som ikke findes? Jo, det er mad, som også børn kan være med på. Lasagne er ok, men ikke med fisk. Et par andre eksempler: Tarteletter med høns og friske asparges. Chili con Carne. Karbonader med grønsager og kartofler. Og brun sovs, som mange gerne vil have, er skam ikke bandlyst.
"Vi laver de meste selv. Bager brød, laver humus og pesto," fortæller Monica, der ganske vist er udlært i tjenerfaget, men som også har været i køkkenet en stor del af tiden. Rasmus klarer "det grove" og sørger for at ramme den rigtige smag.
Og prisen er ikke afskrækkende. Voksne betaler 65 kr. og en børneportion står i 45 kr. To voksne og to børn kan få en god aftensmad for 200 kr.
Hvad dette initiativ skal udvikle sig til, ved Monica og Rasmus ikke, men de er modtagelige for gode idéer, så giv dem bare en udfordring.

"Der må gerne komme endnu mere liv i Søften," siger Monica og Rasmus.

Publiceret 03 May 2011 09:00