Mads Brügger i Afrika.

Mads Brügger i Afrika.

MadsBrügger-film i Fotorama

Af
Erling Baastrup

"Ambassadøren" vises i Fotorama onsdag 5. oktober kl. 19. En genrebrydende tragi-komedie fra det mørkeste Afrika med Brügger i livsfarlig hovedrolle. Mads Brügger drager til Den Centralafrikanske Republik forklædt som en skruppelløs liberisk diplomat. Officielt for at åbne en tændstikfabrik - uofficielt for at få adgang til landets store reserver af diamanter.
Ultimativt som dokumentarist, der vil afsløre den skjulte, bizarre og dybt korrupte diplomatiske verden i Afrika.
Som vanligt går Brügger til projektet på sin særegne facon, hvor gængse genrer bliver nedbrudt og en tragi-komedie opstår.
Mere om, hvad Mads Brügger vil med sin film herunder.
 
 

Korruption og jakkesæt

På internettet har Brügger fundet flere mæglere, der forhandler diplomatiske titler mellem tredje verdens lande og skruppelløse personer, der er ude på hurtige penge og eventyr:
Jeg ville vise et andet Afrika end NGO’ernes med Bono og børnene med de udspilede maver. Lave en dokumentarfilm om dem, du aldrig ser: Alle dem, der feder den i Afrika, nemlig de tykke hankatte i fedtlaget omkring magten i en fejlslagen afrikansk stat, altså expat forretningsfolk, diplomater og døgnflueministre. Det bedste sted at dreje sådan en film er den Centralafrikanske Republik, en totalt korrumperet tidligere fransk koloni, mange aldrig har hørt om før.
Det er også den perfekte kulisse for det Afrika jeg drages mod i mine drømme, nemlig 1970ernes Afrika, med safari jakkesæt og tjenere i hvidt liberi og tossede lykkeriddere med planer om at kuppe sig til statsmagten.

Publiceret 01 October 2011 18:00