Nina og HjalteTin med deres elbil, der tog turen jorden rundt. Men ikke uden dramatik

Nina og HjalteTin med deres elbil, der tog turen jorden rundt. Men ikke uden dramatik

Nina og Hjalte starter på Energimuseet

Af
Erling Baastrup

Efterårsferien på Energimuseet i Tange byder bl.a. på Science Show og GPS-skattejagt, men også en særudstilling om Nina og Hjaltes eventyrlige jordomrejse i elbil.
Torsdag 13. oktober kl. 19.30, er der oven i købet mulighed for at møde Nina og Hjalte personligt. Her er der nemlig premiere på deres nye foredragstourné.
Mere om Energimuseets efterårsferie-program herunder.

Jorden rundt i elbil

De ville gøre det næsten umulige. Eventyrerne Nina og Hjalte ville som de første køre Jorden rundt i to elbiler. Knap var deres elbiler færdigbyggede – og endnu ikke testede – da Jordomrejsen begyndte. Forud ventede 10 måneders eventyr og over 30.000 kilometers elektriske strabadser.

Hele efterårsferien

 Efterårsferien, uge 42, på Energimuseet byder vanen tro på masser af aktiviteter og lærerige oplevelser for hele familien. Museets mange kvadratmeter med udstillinger for tekniknørder og pilfingre bliver i hele ferien suppleret med Science Show, GPS-skattejagt og en særudstilling om Nina og Hjaltes eventyrlige jordomrejse. Her kan du se elbilen ”Grønne”, der som den ene af elbilerne faktisk gennemførte turen. Udstillingen omfatter også billeder og genstande fra jordomrejsen. Torsdag op til efterårsferien, den 13. oktober kl. 19.30, er der oven i købet mulighed for at møde Nina og Hjalte personligt. Her er der nemlig præmiere på den foredragstourné, som de to drager ud på i vinteren 2011/2012. De to viser billeder fra turen og fortæller om de nervepirrende forberedelser, om oplevelser med ekstrem hede og den ene bils sammenbrud i Moskva, om nyt sammenbrud i Sibirien og farlige situationer i Mongoliets ørken, om rejsen gennem Kina og videre tværs over USA, hvor deres elbil, "Grønne", blev inviteret indenfor på USA´s største autoshow i Detroit. Videre gik turen gennem snestorme og isnende kulde til New York. Udfordringen på sidste etape gennem Europa var at deltage i Monte-Carlo Rally for elbiler.

"Grønne" drager til København

Udstillingen om den fantastiske rejse kan ses alle dage fra torsdag den 13. til søndag den 23. oktober. 
Hver dag i efterårsferien fra lørdag den 15. oktober er der også mulighed for at opleve museets Science Show, der handler om lys. Her kan du opleve museets lyseksperter lave forsøg med lysets brydning, laserkanoner og farveblandinger.
Har man ikke fået nok, er der to gange dagligt højspændingsdemonstrationer, hvor en guide tænder op for en million volt og laver flere meter lange kunstige lyn ved hjælp af en såkaldt 'Teslaspole'.
 

Publiceret 01 October 2011 10:00