TV:

Musik i salonen slog Mikkel Hansen

Gader og veje var tomme fredag aften, da Danmark spillede EM-semifinale mod Kroatien i Herning. Men ikke alle sad i Boxen eller foran skærmen. 
I Hadsten havde et halvt hundrede musikglade gæster indfundet sig på højskolen, hvor den første Salon Grundtvig blev afholdt.
Se TV: Salonmusikken lever ...
"Vi synes, det er oplagt at spille musik på en højskole, hvor vi ovenikøbet kan blive indkvarteret i nogle dage for have øvelejr," fortalte Jacob Venndt, professionel musiker og arrangør af Salonmusik, som tidligere er blevet afholdt i Grønnegade i Aarhus.

Intimiteten er i højsædet, når en salonmusik spilles. Foto: Michael Wulff

Intimiteten er i højsædet, når en salonmusik spilles. Foto: Michael Wulff

Større omgivelser

Her blev lokalet for trangt og i stedet dukkede musiklæreren på Hadsten Højskole Steffen Jonassen op med den idé, at salonen flyttede til Hadsten.
Svend Larsen fra Egå havde taget sin frue samt vennerne fra Aarhus med til Hadsten:
"Vi har ofte været i salonen i Grønnegade, så det er naturligt, at vi tager med herud. Håndboldkampen kan vi jo optage eller få resultatet af senere," sagde han.

Kærlighed til muzette-musik

Det trofaste publikum fra Grønnegade er flyttet med. "Dav, dav, godt at se dig igen," lød det adskillige gange til Jacob Venndt, som havde sine to musikerkolleger Kristian Rusbjerg (harmonika) og Sune Rahbek på trommer med.
"Kristian og jeg har jo en kærlighed til den franske muzette-musik, så det vil vi spille for jer i aften," lød indgangsreplikken fra Venndt.
Men da det var på en højskole med egen sangbog, så lagde alle ud med en fællessang: I sne står urt og busk i skjul.
Salon Grundtvig fortsætter i de kommende måneder på Hadsten Højskole. 

Sune Rahbek passede trommer, mens Kristian Rusbjerg akkompagnerede Jacob Venndt på sin harmonika.

Sune Rahbek passede trommer, mens Kristian Rusbjerg akkompagnerede Jacob Venndt på sin harmonika.

Publiceret 26 January 2014 11:45