Arne Würgler er i bund og grund politisk protestsanger, men han har faktisk et nummer på Dansktoppen i øjeblikket.

Arne Würgler er i bund og grund politisk protestsanger, men han har faktisk et nummer på Dansktoppen i øjeblikket.

Enhedslisten laver koncert

Der er stadig saft og kraft i den næsten legendariske Arne Würgler

Af
Erling Baastrup

Torsdag 5. juni bliver der ikke kun musik med Thomas Helmig på Frijsenborg. Også i Hinnerup i Uhresalen kl. 19.30 bydes på sang og musik. Dog af en noget anden karakter. Her kommer rock- og protest-legenden Arne Würgler på besøg.

Arne Würgler blev først kendt som bassist i Burnin' Red Ivanhoe, siden spillede han med i Pan og Blast Furnace. Siden blev han manden, der har spillet allerflest gange foran Christiansborg slot – og sangeren, hvis musik blev bandlyst i halvfjerdserne. Siden da har DR næppe turde spille hans sange lige indtil i dag, hvor han er kommet på Dansktoppen.

Det overraskende er, at det er Enhedslisten, der nu bliver arrangør:
Peder Meyhoff, byrådsmedlem for Enhedslisten, fortæller, at listen er meget glade for at kunne præsentere Würgler i Hinnerup: ”Politik handler ikke kun om taler og papirer, der skal også være mulighed for at hygge sig med god musik – og når der så oven i købet er tale om en legende fra dengang, hvor drømmen og længslen om en bedre og sjovere verden hørte tiden til, er det ekstra godt.”

Peter Meyhoff forklarer også, hvorfor der nu er penge til det nye tiltag: ”Det er nyt for os i Enhedslisten Favrskov at lave musikarrangementer, men de nye medlemmer og vælgere samt nu også indtægterne fra den partiskat, jeg betaler af mit byrådsvederlag, gør, at vi tør kaste os ud i rollen som koncertarrangør.

Publiceret 22 May 2014 10:00