Max Madsen håber, at få sin bog oversat. Der vil være en stor læserskare – ikke mindst i Latinamerika.

Max Madsen håber, at få sin bog oversat. Der vil være en stor læserskare – ikke mindst i Latinamerika.

Ny bog:

"Skriveren" i Hadsten

En roman, der utilsigtet blev en spændingsroman, er skrevet af Max Madsen

Af
Erling Baastrup

Han har altid skrevet, men først da han rundede de tres år, blev det alvor. Navnet er Max Madsen. Han bor i Vissing og er skuespiller og forfatter. Han er altså vant til at kommunikere. Og nu altså i romanform.

I 1992 tog Max Madsen til El Salvador for Mellemfolkeligt Samvirke for at være med til at genopbygge den kultur, der led hårdt under den borgerkrig, der sluttede i netop 1992.

Derfor er Latinamerika en oplagt ”kulisse” for en roman. Men både Nicaragua og Honduras er med til at danne billedet af Mellemamerika.

Forfatteren sidder i Danmark

”Skriveren” er betegnelsen for en person, hvis job er at skrive for folk, der ikke selv kan. Typisk til myndighederne. I bogen hedder han Pablo. Han er hovedperson sammen med datteren. Begge har det mål at give befolkningen mulighed for at udtrykke sig. Det andet spor handler om forfatteren, der sidder i Danmark og skriver. ”Det er ikke en nøgleroman,” bedyrer Max Madsen.
Forfatteren i bogen oplever, at hovedpersonerne efterhånden overtager handlingen. Det hænger sammen med, at forfatteren bliver forelsket i den ene af hovedpersonerne. Hvilken af dem? Det er en hemmelighed.
”De to spor udvikler sig ved siden af hinanden, men smelter sammen til sidst,” lover Max Madsen.

Dødspatruljer og griller

Forfatteren har bekymringer med æstetik og etik. I Latinamerika har man ikke råd til den slags. Man skal overleve. Man skal kunne klare sig mod dem, der nu bestemmer. Måske skal man oven i det tage sig i agt for regimets dødspatruljer: ”Jeg har selv oplevet at være på deres liste over folk, der sætter griller i hovederne på folk. Det er skuespillere jo berømte for at gøre. Dengang jeg arbejdede sammen med en teatergruppe, fik jeg huset gennemfotograferet. Jeg så endda ham, der flygtede, da vi opdagede ham,” fortæller Max Madsen.

”Hvem, der er de reelle magthavere, skifter i tidens løb, så der er stof nok til en bog mere,” smiler Max Madsen.

Mød forfatteren på biblioteket

Bogen udgives mandag 1. februar. I den anledning holdes et udgivelses-arrangement på biblioteket i Hadsten på udgivelsesdagen kl. 16-17.30, hvor forfatteren vil læse lidt op fra bogen.

Max Madsen foran et billede af bogen på info-skærmen på biblioteket i Hadsten.

Max Madsen foran et billede af bogen på info-skærmen på biblioteket i Hadsten.

Publiceret 28 January 2016 08:00