Signe skal selv komponere et enkelt stykke musik til projektet.

Signe skal selv komponere et enkelt stykke musik til projektet.

Kreativitet:

Orkester i toget og korsang i Brugsen

En efterårsuge skal sørge for, at vi kan lære hinanden bedre at kende

Af
Erling Baastrup

Et stort projekt fyres af i Favrskov til efteråret. Formålet er, at vi skal lære hinanden bedre at kende på tværs af sædvanlige skel. Et omdrejningspunkt her bliver musikken.

Kommunen har skaffet 200.000 kroner til projektet, der har titlen ”Hej Nabo”.

Idéen kommer fra Signe Bisgaard, der er komponist og klaverlærer på Favrskov Musikskole, og som bor i Grundfør. Hun udvikler projektet sammen med Palle Hjorth, der er kendt musiker fra Hadsten, og Søren Hougaard, der har erfaringer med kommunikation og festivalarrangementer, og som har en uddannelse som oplevelsesøkonom. Han bor også i Hadsten.

Ikke kun musik

”Når vi siger kreativitet, betyder det, at vi også har kontakt til en billedskole, men vi vil gerne i kontakt med dansere og teaterfolk. Gerne nogle med lidt skæve vinkler,” siger Signe Bisgaard. Hun har i øvrigt mailadressen. signe@signebisgaard.dk.

Signe Bisgaard er flyttet til Grundfør for et år siden og befinder sig godt med det.

Signe Bisgaard er flyttet til Grundfør for et år siden og befinder sig godt med det.

POP-UP på uventede steder

Tilbage til musikken:
”I ugen fra torsdag 20. oktober til torsdag 27. oktober er målet at sørge for, at alle støder på musik. Det være sig POP-UP-koncerter på uventede steder. Hvad med, at en band pludselig begynder at spille i toget? Eller at man bliver mødt af korsang i Brugsen? Det må gerne være lidt skævt. Vi vil gerne skubbe lidt til folk. Med fælles overraskende oplevelser kan de komme til at kende hinanden. Måske opdager man, at naboen spiller fløjte, og man selv er på harmonika. Hej Nabo,” fortæller Signe.
Hun vil gerne i forbindelse med musikere og sangere. Gerne korsangere. De er så mobile.” Musikken skal også bringes hjem til folk. Også i dagligstuerne. Og på Neurocentret og plejecentrene.

Kendt musik og nyt

Det bliver kendt musik, man vil præsentere, men også en enkelt urpremiere. Komponeret af Signe selv.
”Vi skal også have fat i gymnasiet og skoler, hvor vi kan lave workshops. Vi vil forsøge at få flygtninge med. Måske kan flygtningebørn lære de danske at danse kædedanse, som de har i Syrien. Men også en hjemmekoncert hos flygtninge,” lyder nogle af visionerne.

Et mål er også at få nye konstellationer af musikere. Og der bliver så mulighed for at være med på scenen til afslutningen, hvor man får 18 bigband-musikere i ryggen. Aarhus Jazz Orchestra. Afslutningen bliver i en meget stor hal i kommunen. Det er endnu ikke endeligt afklaret hvilken.
Der kommer også en kendt sanger, men Signe vil ikke røbe navnet endnu!

Publiceret 30 January 2016 11:00