Nicklas Sahl spiller i Musikhuset Aarhus som opvarmning for Alex Vargas 7. december. Det går rigtig godt for den 21-årige østjyde, der er udråbt til at være et nyt talent i musikbranchen.

Nicklas Sahl spiller i Musikhuset Aarhus som opvarmning for Alex Vargas 7. december. Det går rigtig godt for den 21-årige østjyde, der er udråbt til at være et nyt talent i musikbranchen. Foto: Warner Music

Nicklas Sahl fra Hadsten er nyeste stjerne på pophimlen:

Han er ikke Mads Langer - han er sig selv

Nicklas Sahl er drengen fra Hadsten, der hitter i radioen og varmer op for Alex Vargas i Musikhuset. Hans EP, Planet, har af Gaffa fået fem stjerner- fire store for musikken plus en for hans potentiale

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Man hører for tiden Nicklas Sahl dagligt i radioen. Især hans hit 'New Eyes' spilles tit. Han udgav i sidste uge en video til nummeret 'Planet'. Det findes på en EP af samme navn, og den har fået ikke færre end fem stjerner af Gaffa og masser af lovsang i musikbranchen.

Østjyden brød for alvor igennem lydmuren og ud til den brede offentlighed, da han gik på scenen sammen med Mads Langer ved Grøn Koncert i 2016. Nicklas Sahl havde vundet en konkurrence om at lave den bedste cover-version af nummeret '3 AM', og præmien var, at de optrådte sammen. Det har fået pressen til at spørge, om Nicklas Sahl er den nye Mads Langer?

"Jeg er ikke den nye udgave af Mads Langer, selv om det er en oplagt sammenligning, fordi vi har nogle ens personlige træk, som for eksempel en ydmyg jysk facon og at vi spiller guitar og har sangen i forgrunden. Jeg kendte ikke Mads Langer, da jeg begyndte at spille, og jeg er bare mig selv," siger han, der kalder sig selv singer-songwriter.

Hittet 'New Eyes' bliver spillet dagligt i radioen og i sidste uge sendte Nicklas Sahl en ny video på gaden med nummeret 'Planet'. Den handler om musikerens egen rejse fra en drengedrøm i Hadsten til en tilværelse som musiker i København.

Hittet 'New Eyes' bliver spillet dagligt i radioen og i sidste uge sendte Nicklas Sahl en ny video på gaden med nummeret 'Planet'. Den handler om musikerens egen rejse fra en drengedrøm i Hadsten til en tilværelse som musiker i København. Foto: Warner Music

Han er dog inspireret af Mads Langer men i lige så høj grad John Mayer og Tim Christensen. Og pludselig stod han på Grøn Koncert foran 30.000 mennesker.

"Det er fuldstændig magisk og det fedeste. Jeg drømmer om at stå der igen og om at spille på de store festivaler," siger han.

Foreløbig spiller han i denne uge i Musikhusets Store Sal. Han varmer op for Alex Vargas.

"Jeg kommer til at stå der med ærefrygt, for jeg har været til mange koncerter i Musikhuset men har ikke før stået alene med min guitar på scenen. Det er fedt, at jeg kan bade mig i Alex’s succes;" ler Nicklas Sahl.

Hårdt arbejde i årevis

21-årige Nicklas Sahl har skrevet sange, siden han var 14 år, og har spillet guitar siden han var syv. Samme år begyndte han også at spille fodbold. Musikken har dog altid været hans første prioritet, for han føler sig fuldstændig hjemme i den og er helt tryg på en scene.

Det er ikke hans egen oplevelse, at han er blevet kendt og anerkendt over natten. For han har arbejdet vedholdende på sin musik i årevis. Både da han gik På Mellerup Musikefterskole og da han gik på Favrskov Gymnasium.

Han har i årevis haft sit eget band med dygtige aarhusianske musikere fra Østjyske Talentakademi. Og når han havde spillet den halve lørdag nat sammen med de talentfulde musikerne fra Aarhus, tog han det tidlige tog til København for at bruge søndagen på at skrive musik sammen med sin producer, der bor på Nørrebro. Så snart gymnasiet var gennemført, flyttede Nicklas Sahl til København.

"Det føles som en meget naturlig udvikling for mig, så jeg gjorde det bare. Det var nu alligevel en omvæltning at komme fra Hadsten og så pludselig sidde på min altan på Nørrebro midt i et bandeopgør og stirre op i en politihelikopter. Men her har jeg mine gode samarbejdspartnere," forklarer Nicklas Sahl.

Hans tætte makker, producer og manager, Birk Storm, stammer af alle steder i verden fra Hinnerup et stenkast fra Hadsten. De har begge gået på Mellerup Musikefterskole og nu har de navnet Nicklas Sahl som et fælles projekt. De to taler sammen hver eneste dag.

"Min musik er i den grad en holdindsats og en holdsport - ligesom fodbold. Jeg er en del af produktet med min stemme og min guitar, men min producer og manager trykker på knapperne. Han er vildt dygtig, og jeg lærer en masse om projektledelse og om at sælge et produkt," siger popstjernen.

Ligesom i sin nye video, 'Planet', har Nicklas Sahl nu plantet et flag i jorden, fordi han har opnået at blive fuldtidsmusiker. Han ved ikke, hvor det næste flag kommer til at stå, men han ved, at han kommer til at spille musik hele sit liv.

"Musik er min safe base. Jeg finder tryghed i den. Og det er altid gået godt. Så længe jeg har min stemme og min fingre til at spille guitar med, er alt godt."

Alex Vargas og Nicklas Sahl spiller i Musikhuset 7. december.

Foto: Warner Music

Publiceret 06 December 2018 11:30