Grethe Villadsen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov gælder sig over støtten til mennesker med psykiske lidelser. Pressefoto

Grethe Villadsen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov gælder sig over støtten til mennesker med psykiske lidelser. Pressefoto

Millionregn: Psykisk syge får hjælp af rollemodeller

Projektet Peer-støtte i Favrskov har fået 3,3 millioner kroner

Sundhed Favrskov Kommune har af Sundhedsstyrelsen fået 3,3 millioner kroner til projektet Peer-støtte Favrskov, der har som mål at styrke brugen af peer-støtte til mennesker med psykiske lidelser.

Favrskov begyndte i 2018 at forberede brugen af peer-støtte i kommunen. Peer betyder ligemand, og i peer-støtte fungerer frivillige borgere, der på et tidspunkt selv har benyttet psykiatrien, som rollemodeller for borgere, der aktuelt bruger psykiatrien. Ideen er, at de frivillige borgere – de såkaldte peers – har vigtige og nærværende erfaringer, som kan komme andre til gode på uformel vis.

Midlerne fra Sundhedsstyrelsen skal bruges til at udvikle og udbrede brugen af peer-støtte i Favrskov. Det første peer-frivillighedskursus er i gang, og nu bliver det muligt at udbrede kurserne i endnu større skala. Kurserne vil deltagerne kunne bruge i deres egen vej til at få det bedre; den såkaldte recovery-proces. På den måde vil alle få noget ud af kurserne, uanset om man efterfølgende gerne vil virke som peer-støtte eller ej. Tilskud er på 3.270.500 kroner og løber frem til oktober 2022.

Publiceret 18 December 2019 17:09