Når musik bliver grøn

Lokal musiker bliver ambassadør for plante-træ organisation

Favrskov Musik er mere end toner, der sammensættes således, at de frembringer en vellydende melodi, hvis du spørger producer og sangskriver OYA, der har produceret og skrevet for artister såsom Nik & Jay og Morten Breum. For ham er musik noget, der er med til at skabe mening i verden, og netop derfor er han stolt af sin nye titel som ambassadør for 'Growing Trees Network Foundation'. OYA bor i Søften.

Organisationen planter nye Folkeskove i samarbejde med Naturstyrelsen, danske kommuner og kirker, og har lige nu travlt med at plante de over en million træer danskerne donerede via TV2 showet 'Danmark planter træer'. Det er således med stor glæde, at han løfter sløret for samarbejdet, der lader musikken vokse ind i himlen - bogstaveligt talt - og sætter mere fokus på FN’s 17 verdensmål, herunder klimaforandringer, rent drikkevand og økosystemer på land.

Visionen for 'Growing Trees Network Foundation' er at bidrage til en mere bæredygtig fremtid for nuværende og kommende generationer via plantning af nye Folkeskove i ind- og udland. Organisationens formål er at beskytte og genoprette økosystemet på land, sikre adgang til bynær natur, hjælpe til sikring af rent drikkevand, samt bekæmpe de tiltagende klimaforandringer og deres konsekvenser. Dette er noget, OYA er stolt af at bidrage til:

“Samarbejdet med 'Growing Trees Network Foundation' er helt sikkert en milepæl i min karriere. En forudsætning for at jeg kan skabe musik er nemlig, at jeg er inspireret; naturen er min største inspirationskilde, og det er her, jeg finder mig selv og finder en dybde, der gør, at jeg kan producere sange, der inviterer lytteren ind i et univers, der skaber mening,” uddyber OYA omkring betydningen af hans ambassadørrolle for 'Growing Trees Network Foundation', der i løbet af 2020 vi have plantet mere end 1,4 mio. træer i Danmark. Med andre ord har han tilegnet sig rollen som bannerfører for musikbranchen, og således opfordrer han andre til at reflektere over deres klimaindsats.

“På nuværende tidspunkt kan jeg ikke løfte sløret for, hvilke konkrete musikalske tiltag der er i støbeskeen, men der er mange idéer på “tegnebrættet”, og jeg er sikker på, at det bliver smukt. Men kan det i det hele taget blive andet, når man kombinerer de smukkeste ting i verden - musik og natur?” afslutter OYA, der håber, at Danmark vil tage godt imod samarbejdet og de mange tiltag, der ligger i fremtidsplanerne.

CV

Publiceret 17 February 2020 13:00