Nicolai Varney. Foto: ©Montgomery / David Bering.

Nicolai Varney. Foto: ©Montgomery / David Bering.

Hinnerup-redder udgiver keto-bog

Nicolai Varney fra Hinnerup er blevet så begejstret for at leve efter keto-principperne, at han nu har lavet en hel bog om livsstilen

Hinnerup Ambulanceredder og iværksætter Nicolai Varney fra Hinnerup er klar med bogen 'Ketoliv', om den livsstil, hvor det at spise efter de såkaldte keto-principper er grundstenen. For få år siden vidste Nicolai Varney ikke selv, hvad keto var. I dag fylder det en stor del af hans hverdag.

Det var i arbejdet som ambulanceredder ved Falck i Hinnerup Nicolai Varney første gang stiftede bekendtskab med begrebet keto. Sammen med sin kollegaer havde han gentagne gange været på akutbesøg hos den samme familie, hvor et af børnene led af epilepsi og fik alvorlige krampeanfald. Ved det sidste besøg nævner moren, at de er begyndt på en keto-diæt, og det virker til at have en gavnlig effekt på anfaldene.

Nysgerrigheden var vakt

Nicolai Varneys nysgerrighed blev vakt, og han satte sig for at undersøge principperne bag keto. Og det har han gjort så grundigt, at han nu er klar til at udgive en grundbog, der forklarer, hvad der ligger bag kostformen, der kendetegnes ved at spise få kulhydrater og store mængder af det sunde fedt.

"En kostform, der får fedtforbrændingen til at stige og for mange giver øget overskud og fysisk velvære," lyder det i en pressemeddelelse.

Nicolai Varney har desuden stiftet ketoliv.dk, hvor han hjælper andre, der gerne vil leve ketobaseret. Hans formål er at gøre det enkelt og nemt for dem, der gerne vil ændre livsstil.

"Fra sit arbejde med ketoliv.dk har han også hørt flere historier fra mennesker, der ved kostomlægningen har fået det bedre og fået bugt med forskellige sygdomme. Så nu hjælper Nicolai Varney andre mennesker, før de lander som patienter i ambulancen," lyder det i pressemeddelelsen.

Bogen 'Ketoliv' indeholder også 85 ernæringsberegnede opskrifter på retter, hvor alt fra fisk, fjerkræ, lam og oksekød indgår sammen med masser af grøntsager og mælkeprodukter. Langt de fleste ingredienser er velkendte, men blot sat sammen på nye måder. Og så er kulhydraterne skiftet ud med alternativer - for eksempel retten italienske kødboller med squashnudler fremfor spaghetti.

CV

Publiceret 27 February 2020 16:00