Michael Jensen Colea.

Michael Jensen Colea. Pressefoto

Ledelsesklumme:

Spørgsmålet er, hvad spørgsmålet gør

Denne uges ledelsesklumme skrevet af Michael Jensen, der er direktør i Colea Consult

Af
Michael Jensen, Hadsten

Direktør Colea Consult

I moderne organisationer bruges spørgsmål ofte i flæng, uden at spørgeren har gjort sig klart, hvad præcist dette eller hint spørgsmål egentligt bidrager med, men et inspirerende foredrag, jeg var til for noget tid siden, fik mig til at tænke over, om vi nu også altid stiller de rigtige spørgsmål, og stiller dem på den rette måde?

Lad os tage strukturen først: Der er stor forskel på om et spørgsmål stilles i plenum af en spørger, som stiller sine modtagere til regnskab for et korrekt svar, eller på om et spørgsmål kastes ud i plenum og det sammen er noget vi søger et svar på. Så tænk over hvilken effekt, måden at stille spørgsmål på, har for det resultat I ønsker at opnå.

Med hensyn til selve spørgsmålene, så bør vi ind imellem sætte os ned og reflektere over, hvad de spørgsmål vi kæmper med til daglig siger om vores organisation?

Er det for eksempel de samme, som sidste år eller "hvorfor er det lige disse spørgsmål, der fylder og ikke nogle helt andre?"

Og altså endelig: "Er det de rigtige spørgsmål vi forsøger at besvare?"

Ind imellem bør vi altså kigge på, hvilke spørgsmål vi stiller eller burde stille os selv i den situation vi befinder os nu.

Ofte er vores adfærd en blind reaktion på de udfordringer kunder og produktion eller supply chain byder os, men ind imellem bør vi stoppe op og se om vi dybest set kæmper de rigtige kampe—på den rigtige måde.

På denne måde vil vi kunne opnå en bevidsthed om, hvilke spørgsmål det er vi ikke stiller os selv da det kan lære os noget om vores organisation, vores blinde pletter, de myter vi ligger under for om os selv og omverdenen, og om de tabuer, der ligger i organisationen som understrømme, der forhindrer, at vi udfolder vores potentialer 100 %.

Så opfordringen lyder: Brug spørgsmålene og måden de stilles på til at styrke organisationen yderligere!

Publiceret 10 August 2020 06:00