22. og 23. august afholdes Åbne Atelierdøre, hvor blandt andet keramiker Irene Søgaard

22. og 23. august afholdes Åbne Atelierdøre, hvor blandt andet keramiker Irene Søgaard "Hvorslevgaard" Ulstrup er med. Pressefoto

Lokal keramiker udstiller til 'Åbne Atelierdøre Silkeborg'

I år er det 13. gang at keramiker Irene Søgaard deltager i arrangementet

kunst Det er en tradition, at kunstnere fra Favrskov Kommune deltager i Åbne Atelierdøre, og i år er det 13. gang at keramiker Irene Søgaard er med. Arrangementet finder sted 22. og 23. august kl. 10 til 17 på Hvorslevgaard og giver mulighed for at komme indenfor i kunstnerens værksted og få et indblik i, hvordan værkerne bliver til.

Irene Søgaard laver rakukeramik og stentøj og inspirationen hentes blandt andet i naturen ved Hvorledsgaard Skov, Busbjerg Bakker, eventyr, musik og mennesker i bevægelse. Inspirationen fra Vikingetiden skyldes, at folk fra Mosegaards Museum på Hvorslevgaards marker har udgravet en gammel brønd i vis omgivelser, der er fundet guldsmykker – skatten var på Nationalmuseets top 10 liste over bedste danefæ fund i 2017.

Har man lyst til at høre mere vil der i weekenden være en lille udstilling med billeder fra udgravningen.

På trods af corona melder Åbne Atelierdøre Silkeborg, at man roligt kan gå på kunstbesøg på Hvorslevgaard, da der er god plads og masser af sprit. Hvis vejret tillader, er der rakubrænding i haven.

Se navne på de andre 90 kunstner som er med i www.aabneatelierdoere-silkeborg.dk

Publiceret 21 August 2020 09:00