Det har været en fin sommer for Restaurant Fru Larsen i Laurbjerg. På billedet kokken Tommy Friis flankeret af Morten Rasted, der er Innovations chef. Foto: Jan Dagø/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Det har været en fin sommer for Restaurant Fru Larsen i Laurbjerg. På billedet kokken Tommy Friis flankeret af Morten Rasted, der er Innovations chef. Foto: Jan Dagø/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Fyldt op på hotel og i restaurant:

Glæde hos Fru Larsen

Belægningsprocenten har været skyhøj og restauranten fyldt op alle dage hos Fru Larsen i Laurbjerg denne sommer

LaurbjergHos Hotel & Restaurant Fru Larsen i Laurbjerg er glæden stor.

Hotellets belægningsprocent har været skyhøj denne sommer og hotellets restaurant fyldt op alle dage.

"Det er gået over al forventning. Vi plejer at have en stille sommer, da en stor del af vores typiske kunder er forretningsgæster. Sådan har det ikke været i år. Telefonen har kimet med bordbestillinger og lige siden genåbningen efter pinse har vi har haft fuldt hus i restauranten og en belægning på over 80 procent på hotellet. Vores gæster har været i feriehumør og stemningen helt i top. Flere har boet her flere dage og brugt vores hotel som base for et længere ophold. Vi er helt euforiske herude," siger Tommy Friis, ejer af Hotel & Restaurant Fru Larsen.

En overraskende god sommer

Trods de flotte besøgs- og overnatningstal, som sommeren har kunnet byde på i hele Østjylland, er direktøren i VisitAarhus bekymret for efteråret.

"Vi har haft en overraskende god sommer, men træerne vokser ikke ind i himlen. Tabet fra nedlukningen er ikke tjent ind, støttepakkerne løber ud, halv pris på entréen stopper, 6-dages reglen udgør en stor hindring, og vi forventer ikke så mange internationale gæster til Aarhusregionen i efteråret, som vi plejer. Dertil ved vi ikke, hvordan covid-19 udvikler sig i efteråret," siger Pia Lange Christensen.

Forholder sig afventende

Hos Hotel & Restaurant Fru Larsen deler Tommy Friis vurderingen:

"Vi forholder os afventende lige nu. Skolerne er startet, og gæstetrykket er faldet. Nu er vi spændte på, om og hvornår vores forretningsgæster kommer tilbage, og hvordan vores egen konference- og kursusforretning kommer til at gå hen over efteråret. Vi har heldigvis mange konfirmationer i kalenderen," siger Tommy Friis.

Bekymringen for efteråret får dog ikke lov at overdøve glæden ved sommerens gang hos direktøren for VisitAarhus.

"Vi skal huske at glæde os over, at sommeren er gået over forventning. Det betyder, at flere turismevirksomheder end ventet har holdt skindet på næsen og undgået lukning. " siger Pia Lange Christensen.

Publiceret 23 August 2020 11:00