Pavillonen i Thorsø er godt på vej. Foto: Svaan

Pavillonen i Thorsø er godt på vej. Foto: Svaan

Penge til generationshave i Thorsø

Thorsø Pavillon har fået støtte fra Nordea-fonden, der skal skabe mere aktivitet i Thorsø

støtte Thorsø Pavillon har fået 130.000 kr. fra Nordea-fonden til Generationshaven, der vil bidrage til at skabe mere aktivitet i Thorsø. Med 130.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens Her bor vi-pulje kan Thorsø Pavillon nu igangsætte projektet, der har været på tegnebrættet siden igangsætningen af byggeriet af Thorsø Pavillon.

"Støtten fra Nordeafonden gør det muligt at skabe en hyggehave mad plads til at sanse gennem syn og lugte. Desuden vil leg for de mindste og ro for de ældste være kernen i den Generationshave, som Thorsø Pavillon gerne vil skabe rammerne for, siger Peter Dahlgaard, der er formand for Thorsø Pavillon.

Med Generationshaven håber Thorsø Pavillon at kunne bringe glæde og nydelse samt bidrage til det lokale fællesskab.

"I dialogen med dagplejen og aktivtetsmedarbejderne på plejehjemmet gik det op for os, hvor meget fællesskab på tværs af generationer betyder - det bliver blandt andet Generationshavens rolle," forklarer Peter Dahlgaard.

Thorsø Pavillon har modtaget 130.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens Her bor vi-pulje på 60 mio. kr., der uddeles til projekter, som styrker lokale fællesskaber og sammenhængskraften i mindre byer.

"Det syder og bobler ude i de små bysamfund, og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle i Thorsø ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet," siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter godt liv.

Her bor vi-puljen havde ansøgningsfrist 1. august 2020, og i alt forventes cirka 150 mindre byer med 200-5.000 indbyggere at få støtte fra puljen til aktiviteter og fællesskaber.

fakta

Nordea-fonden

  • Nordea-fonden har et almennyttigt og støtter projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.
  • Med Her bor vi-puljen uddeles i 2020 60 mio. kr. til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet i mindre byer med 200-5.000 indbyggere. Projekterne støttes med mellem 100.000 kr. og 1.000.000 kr., og foreninger, selvejende institutioner og kommuner m.fl. kunne søge puljen med ansøgningsfrist 1. august 2020.

Publiceret 28 September 2020 19:00