Direktør og stifter af Scandinavian Medico System, Dan Gundersen og ejer og direktør af Scan Choco og medejer af Scandinavian Medico System, Kristian Hyllested. Foto: PR

Direktør og stifter af Scandinavian Medico System, Dan Gundersen og ejer og direktør af Scan Choco og medejer af Scandinavian Medico System, Kristian Hyllested. Foto: PR

Hinnerup-virksomhed laver én million mundbind med danske råvarer

Scandinavian Medico System fra Hinnerup er Danmarks første producent af certificerede FFP2 mundbind produceret med danske råvarer. Det seks måneder gamle firma har netop færdig leveret deres første ordre på én million FFP2 mundbind til Region Hovedstaden

mundbind Det hele startede tilbage i marts måned, hvor Dan Gundersen netop var vendt hjem til Danmark efter at have boet og arbejdet i Hong Kong i flere år.

I TV så han Sundhedsminister Magnus Heunicke opfordre danske virksomheder til at igangsætte produktion af dansk-producerede værnemidler til bekæmpelse af Covid-19 smitte. Ved hjælp af sit store netværk i Asien, gik Dan Gundersen straks i gang med at etablere en virksomhed, som skulle producere mundbind af danske materialer og produceret her i Danmark.

"Det er gået ret hurtigt, og jeg er da stolt over, at vi i dag, kun fem måneder efter at ideen opstod, har leveret én million kvalitets FFP2 mundbind til det danske sygehusvæsen. Vi har på få måneder opbygget en produktionslinje, hvor vi ved fuld kapacitet kan producere omkring 100.000 mundbind i døgnet, så vi er klar til at tage mod bestillinger fra de øvrige danske regioner," fortæller Dan Gundersen, stifter af Scandinavian Medico System.

Virksomheden har lejet sig ind hos den aarhusianske slikimportør, Scan Choco i Søften, der er Danmarks største privatejede slikvirksomhed. Her er ejer og direktør Kristian Hyllested glad for den start, som mundbindsproducenten har fået.

"Da Dan kontaktede mig for at høre, om jeg kunne hjælpe med egnede lokaler til hans nye produktion, var jeg straks med på ideen. Det giver jo rigtig god mening, at vi i Danmark selvfølgelig skal være selvforsynende med værnemidler både nu og i fremtiden," fortæller Kristian Hyllested. Han er samtidig indtrådt i ejerkredsen og som direktør i Scandinavian Medico System.

Regionerne har netop præsenteret en ny indkøbsstrategi, som gælder frem til 2025. Som en del af i strategien vil regionerne sikre en hjemlig produktion af danske værnemidler og testudstyr. Inden corona-krisen købte regionerne en stor del af deres varer i udlandet, og den udmelding falder i god jord hos de to ejere.

"Det er en utrolig positiv nyhed, og det vil helt sikkert få stor betydning for vores salg i fremtiden. Med beslutningen vil politikerne understøtte nye virksomheder som vores, som de selv har opfordret til skulle etableres. Vi er klar til at levere det, som regionerne har brug for og i de kvaliteter, som de efterspørger. Så vi sidder klar til at tage imod nye ordrer fra regionerne, og snart vil også de danske forbrugere kunne købe vores danskproducerede mundbind via vores webshop," forklarer Dan Gundersen.

Trods virksomhedens unge alder, så har man allerede lagt depositum til endnu en produktionslinje, så man kan følge med den forventede efterspørgsel, som der vil komme i de næste mange måneder.

Fakta

Scandinavian Medico System

  • Stiftet 8. april 2020
  • Produktionsanlægget er indkøbt i Korea, og kan producere 100.000 FFP2 mundbind i døgnet
  • De vigtigste materialer er fra danske virksomheder, kun elastik og næseklemme er pt. ikke dansk produceret.

Publiceret 22 October 2020 19:00