'Partnerskab for Tobaksfri Ungdomsuddannelser' arbejder på at sikre, at ingen unge i Region Midtjylland i fremtiden er afhængige af tobak. Foto: Adobe Stock

'Partnerskab for Tobaksfri Ungdomsuddannelser' arbejder på at sikre, at ingen unge i Region Midtjylland i fremtiden er afhængige af tobak. Foto: Adobe Stock gorynvd - stock.adobe.com

Partnerskab til kamp for tobaksfrie ungdomsuddannelser

Nye hjemmesider skal hjælpe elever på ungdomsuddannelser med at sikre en tobaksfri skoletid

røgfri fremtid 'Partnerskab for Tobaksfri Ungdomsuddannelser' arbejder på at sikre, at ingen unge i Region Midtjylland i fremtiden er afhængige af tobak. Samtlige 19 kommuner, Kræftens Bekæmpelse og Region Midtjylland står bag partnerskabet

Det nye midtjyske partnerskab understøtter det nationale Partnerskab for Røgfri Fremtid, som region, kommuner og Kræftens Bekæmpelse er med i.

"Vi inviterer ungdomsuddannelserne med i partnerskabet, og håber, de er klar til at gøre en indsats for en Røgfri Fremtid. Hjemmesiderne er lavet for at gøre det vigtige arbejde let at være en del af," siger Henrik Fjeldgaard (S), formand for Sundhedskoordinationsudvalget i Region Midtjylland.

Foredrag og videndeling

I foråret 2021 inviterer Partnerskab for tobaksfri Ungdomsuddannelser til et digitalt seminar, et webinar, med foredrag om blandt andet tobaks indvirkning på indlæringsevnen.

"I Kræftens Bekæmpelse arbejder vi for, at ingen børn og unge ryger i 2030. Indsatser på ungdomsuddannelserne er afgørende for, at unge ikke tænder den første cigaret. Derfor er vi glade for, at Region Midtjylland og de 19 kommuner med partnerskabet går aktivt ind i ambitionen om ikke at give tobakken videre til næste generation," siger Malene Herbsleb, Områdechef for Kræftens Bekæmpelse i Midtjylland.

Egnens ungdomsuddannelser vil på webinaret dele ud af deres gode erfaringer med røgfri initiativer fra hverdagen.

fakta

Patnerskab for Tobaksfri Ungdomsuddannelser

  • Partnerskab for Tobaksfri Ungdomsuddannelser har som vision, at ingen unge i Region Midtjylland skal være afhængige af tobak.
  • Partnerskabet understøtter regeringens handleplan mod børn og unges tobaksforbrug. Målet er at alle ungdomsuddannelser tilbyder tobaksfri skoletid fra august 2021.
  • I regi af Sundhedskoordinationsudvalget står samtlige 19 kommuner, Kræftens Bekæmpelse og Region Midtjylland bag partnerskabet.
  • Partnerskabets hjemmeside er: tobaksfri.rm.dk

Publiceret 21 December 2020 13:00