Ford Kuga Plug-in Hybrid er Danmarks mest solgte bil i juli. Mere end 5.500 danskere har købt bilen allerede. Foto: Christian Schacht

Ford Kuga Plug-in Hybrid er Danmarks mest solgte bil i juli. Mere end 5.500 danskere har købt bilen allerede. Foto: Christian Schacht

Ny Ford Kuga plug-in Hybrid kører fra konkurrenterne

Ford Kuga Plug-in Hybrid var klart den mest solgte bil i juli. Generelt er der fremgang i salget

Af
Christian Schacht

hybrid Den har været hypet som årets måske bedste tilbud, og efterspørgslen efter Fords nye Kuga Plug-in Hybrid har da også været enorm. Nu materialiserer interessen sig i salgstallene, hvor opladningshybriden blev nummer et på listen over de mest indregistrerede personbiler i juli.

Den nye Ford er solgt i mere end 5.500 eksemplarer, og det er altså nu, at disse for alvor begynder at blive leveret. Allerede i juni blev der udleveret 745 biler, og det tal er nu mere end fordoblet til 1.660 eksemplarer i juli.

Hyundai Kona Electric blev den mest solgte elbil foran Kia e-Niro og Renault Zoe. Foto: Lars Krogsgaard

Hyundai Kona Electric blev den mest solgte elbil foran Kia e-Niro og Renault Zoe. Foto: Lars Krogsgaard

Klassikere sælger også godt

Plug-in hybridens succes fortsætter givetvis de kommende måneder, og der er langt ned til nummer to på salgslisten. På andenpladsen med 1.062 biler kommer således den klassiske Citroën C3 og ditto Peugeot 208 med 826 biler, der begge er vant til prominente placeringer.

I det hele taget er der godt gang i afsætningen af plug-in hybrider.

»At kombinere SUV med det grønne har vist sig at være en god opskrift. Samtidig har en skattelettelse siden 1. april 2020 betydet, at man har kunnet opnå et fradrag på 40.000 kr. årligt, hvis man anskaffer sig en el-, plug-in hybrid-eller en brintbil som firmabil. Analyserer man tallene lidt dybere, kan vi se, at en del har benyttet sig af det allerede nu,« siger Gitte Seeberg, som er direktør i AutoBranchen Danmark. Således fik 2.539 nye plug-in hybrider plader på i den forgangne måned, og biltypen stod for hele 13,4 pct. af alle indregistreringer.

Blandt de almindelige biler med forbrændingsmotor ligger Citroën C3 i top. Foto: Biltesteren

Blandt de almindelige biler med forbrændingsmotor ligger Citroën C3 i top. Foto: Biltesteren

Ingen af de øvrige plug-in hybrider er dog i nærheden af Ford. På andenpladsen kom Mitsubishi Outlander med Kia Ceed og Kia Niro på de følgende pladser i den kategori.

Flere biler

Generelt er det begyndt at gå bedre med afsætningen af nye biler. I juli kom der 18.952 nye personbiler ud på de danske veje, hvilket er 13,4 pct. flere end i juli 2019. Og der er også en fremgang, når man sammenligner med salget i juni og maj.

Elbilerne klarede sig ligeledes godt, og der blev indregistreret 488 nye elbiler i juli måned. Det er 84,9 pct. flere elbiler end i juli 2019. Den mest populære elbil var Hyundai Kona Electric med i alt 98 biler foran Kia e-Niro og Renault Zoe. På en fjerdeplads finder man desuden det nye kinesiskejede MG-mærke med modellen ZS, mens Tesla Model 3 kører rundt nede på 10.-pladsen. Blandt de almindelige biler, der udelukkende kører med forbrændingsmotor, har den nye Peugeot 2008 fået godt fat med en ottendeplads, men også Mercedes A-Klasse på niendepladsen har gang i salget.

Fakta

Top 5 personbiler i juli

  • 1. Ford Kuga 1.668
  • 2. Citroën C3 1.062
  • 3. Peugeot 208 826
  • 4. Nissan Qashqai 472
  • 5. Skoda Fabia 408

Kilde: De Danske Bilimportører.

Publiceret 28 December 2020 06:00