Kjole lavet af 160 mundbind

Kordegn har lavet "mundbindskjole" til eftertanke om en speciel tid

Artiklens øverste billede
Kordegn Rikke Antvorskov har lavet en "mundbindskjole" af 160 mundbind. Pressefoto

Kommer man en tur i sognegården i Hadsten, så har man sikkert lagt mærke til en gine, hvor der er placeret en kjole. En ganske særlig kjole.

Kjolen er døbt ”Mundbindskjolen”, fordi den er lavet af ikke færre end 160 mundbind. Kjolen er en slags hyldest til denne tid, hvor årets konfirmander nu endelig kan blive konfirmeret i blandt andet kirkerne i Hadsten Storpastorat efter at have ventet siden foråret. Men også en tanke om alternativ anvendelse af de mange mundbind, som vi i titusindvis smider ud efter brug, lyder det fra storpastoratet.

Tanken om at lave en ”mundbindskjole” stammer fra kordegn Rikke Antvorskov, der længe havde leget med idéen om at lave noget ud af en genstand, som vi alle en overgang har haft meget tæt inde på livet i den seneste tid.

Pressefoto.

Normalt er materialet ikke mundbind, når Rikke i fritiden skal sysle med noget. Ofte er strikkepindene rødglødende, når der strikkes alverdens sweatere i alle mulige flotte farver og mønstre.

Det har samlet set taget en hel uge at lave kjolen, som ikke er skabt til at tage på, men kun er lavet for syns skyld og til eftertanke om en bemærkelsesværdig tid.

jr

Læs også

Del artiklen