Formandens forsigtige skøn: »Jeg tror, vi har slået rekord i år«

Mere end 50.000 gæster tog i weekenden turen til Hammel Hestemarked, som forløb i højt humør og uden ballade.

Artiklens øverste billede

På sædvanlig manér summede hele Hammel af hestemarkeds-stemning i weekenden.

I et lunefuldt vejr med skiftevis regn og sol fandt en sand folkevandring sted på vej til eller fra markedspladsen mere eller mindre nonstop. På lang afstand mødte man de høje toner fra tivoliet, og ganske få meter inden for porten sitrede den velkendte duft af popcorn, øl og candyfloss i næseborene.

Den umiddelbare mavefornemmelse, når man bevægede sig rundt på pladsen, var, at Hammel Hestemarked 2021 tegnede godt - både humør-mæssigt og besøgsmæssigt.

Og det bekræfter Per Bøving, formand for Hammel Hestemarkeds styregruppe, som mandag formiddag var en temmelig brugt, men glad mand:

»Jeg har virkelig armene oppe. Det har været et fantastisk hestemarked,« siger han og tilføjer:

»Vi har ikke de præcise tal endnu, men det ligger nok i omegnen af 50.000-52.000 besøgende. Så ja, et forsigtigt skøn er, at vi har slået rekord i år - både på antal besøgende om dagen og til festerne fredag og lørdag aften.«

God stemning

I år var de store fester fredag og lørdag rykket udenfor for at imødekomme corona-restriktionerne, og det betegner Per Bøving som en succes.

»Det var nogle dejligt lune sommeraftener, og folk havde bare en fest uden lige. Der var fuld knald på og hele tiden en lang kø for at komme ind. Alle var rigtig glade, og det hele forløb uden ballade,« siger formanden - sidstnævnte bekræfter Østjyllands Politi i øvrigt.

Weekenden bød kun på én sag fra hele Hammel, og det foregik ikke på hestemarkedet.

Hvad vil du sige har været årets højdepunkt?

»Jamen det var at se så mange mennesker til festerne fredag og lørdag. Det var meget tydeligt, at folk trængte til at komme ud. De har længtes efter det. Og orkestrene gjorde det bare super godt. Vi var jo lidt nervøse for, om folk var for forsigtige til at møde op, men det skal jeg da lige love for, at de turde,« siger Per Bøving, som tilføjer, at man kan se frem til en gedigen fejring af hestemarkedets 50-årsjubilæum næste år.

Se alle stemningsbillederne nedenfor (det tager muligvis et lille øjeblik for siden at læse alle billederne ind):


Læs også

Del artiklen