Tre kunstprojekter har fået støttekroner

Projekter i Hadsten, Hinnerup og Ulstrup har modtaget mellem 3.034 og 20.000 kroner fra Kunstudvalget.

Artiklens øverste billede
Kunstridderne fik på bagkant 3.034 kroner til sin jubilæumsudstilling med grafisk designer og kunstner Finn Nygaard, som fandt sted 4. september. Foto: Kunstridderne

Kunstudvalget har besluttet at give støttekroner til tre forskellige kunstaktiviteter i Favrskov.

Den ene er en graffiti workshop i Hadsten, som fandt sted i søndags. Workshoppen har modtaget 20.000 kroner.

Som du kan læse i linket nedenfor afsnittet her, var det Hadsten Billedskole og Hadsten Sports Klub, som havde sat sig til at dekorere en hvid container, som står ved kunstgræsbanen taske Bavnehøjskolen. Det skete gennem en grafitti-workshop for unge ledet af kunstner Eske Touborg. De 20.000 kroner støtter ud af et samlet budget på 37.400 kroner.

Udstilling i Hinnerup

Udstillingsgruppen ved Hinnerup Bibliotek modtager 6.000 kroner til en udstilling i Uhrsalen med begyndelse i november 2021. Udstillingen går under titlen ’Outsider Art’ og består af værker fra fire kunstskoler for udviklingshæmmede: Bifrost i Randers, Karavana i Aarhus, Lysbro Skolen i Silkeborg og Snurretoppen i Horsens.

Pengene skal bruges på transport og lån af værker - 1.500 kroner til hver af de fire kunstskoler.

Kunst i Ulstrup

Endelig fik også Kunstriddernes jubilæumsudstilling 3.034 kroner i støtte til et arrangement med grafisk designer og kunstner Finn Nygaard, som fandt sted 4. september i Riddersalen på Ulstrup Slot. Pengene gik til forsikringer, leje af lokaler, kørsel til kunstneren og forsendelse. Det forklarer foreningens formand Charlotte Hedegaard Søby, som er er glad for Kunstudvalgets støtte:

»Foreningen er fra 1991 og alle de år vi har søgt midler fra Kunstudvalget har vi fået det. I år fik vi pengene på bagkant, fordi opgaven med at sende ansøgningen beklageligvis var faldet ned mellem to stole hos os. Det var en fin undtagelse af udvalget.«

Læs også

Del artiklen